Çukurova Havalimanı için önemli gün! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çukurova Havalimanı için önemli gün!


 

Özel sektör yapamayınca, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımına karar verilen Çukurova Bölgesel Havalimanı için belirlenen ihale süreci bugün başlıyor.

Haber Merkezi

 Havalimanının altyapı ve üstyapı tesislerinin yapım işi için ayrı ayrı ihaleye çıkılacak. İlk ihale, altyapı tesislerinin yapımı için bugün gerçekleştirilecek.
Projesi, DHMİ Genel Müdürlüğünce hazırlatılan havalimanının yapım maliyetinin 750 milyon lira olması tahmin ediliyor. Yer tesliminin yapılmasından itibaren 550 takvim gününde tamamlanması hedeflenen havalimanı, 30 milyon yolcuya hizmet edecek ve 7 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacak. 
Hem iç hem dış hat trafiğine açık olacak havalimanı, konumu itibarıyla Adana-Mersin karayoluna, Adana ve Mersin şehir merkezlerine yakın olması dolayısıyla her yere kolay ulaşım imkanı sağlayacak.
Söz konusu havalimanının ihalesi, 15 Aralık 2011'de yapılmıştı. Havalimanı ihalesinde tek teklif, 357 milyon 71 bin 685 Avro yatırım bedeli ve 9 yıl 10 ay 10 gün işletim süresi ile Sky Line Havacılık-Zonguldak Özel Sivil Havacılık Ortak Girişim Grubundan gelmişti. Söz konusu firmanın içine düştüğü mali kriz sebebiyle geçen yıl ağustosta sözleşmesi feshedilmişti


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA