Hayırsever Timur’dan Cemevi’ne ek bina | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Hayırsever Timur’dan Cemevi’ne ek bina


 

Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi’nin, ek hizmet binası törenle açıldı.

Haber Merkezi

Hayırsever işadamı Musa Timur’un, annesi Nazife Timur’un hatırasını yaşatmak için yaptırdığı binanın açılışına; CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk, Alevi Kültür Dernekleri Genel  Başkan Yardımcısı Hasan Engin ve Genel Merkez Yöneticileri Ali Özveren, Serdar Altun, Alevi Kültür Dernekleri Toroslar ve Mezitli Şube yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluş başkanları ile çok sayıda Alevi yurttaş katıldı. 
Açılış İnanç Kurulu Başkanı Erdoğan Sevin Dede’nin okuduğu gülbenk ile başladı. 

“DEVLET; BÜTÜN İNANÇLARA AYNI UZAKLIKTA BAKMALIDIR” 
Daha sonra Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi Başkanı Pir Hasan Kılavuz bir konuşma yaparak, “Cemevi katı kuralları ret eder. Cemevi; eşitlik meydanıdır. Cemevi; rızalık alıp, rızalık verme yeridir. Pirin huzurunda, yargı meydanıdır. Cemevi bir okul, bir mahkeme, bir dayanışma ve birliktelik yeridir. Cemevi topluca ibadetin yapıldığı yerdir. İnancın türü; tapınmanın biçimi kimseyi ilgilendirmez” dedi.
Aleviler’in kendi ibadet yerlerini kendilerinin belirlediğini vurgulayan Hasan Kılavuz, laik bir ülkede devletin, inanç ve ibadeti belirleyemeyeceğinin de altını çizdi.
“Devlet; bütün inançlara aynı uzaklıkta bakmalıdır” diyen Kılavuz, “Laiklik din ve vicdanın özgürleştirilmesidir. Laikliğin toplumsallaştırılması hayati önem taşımaktadır. Cemevinin kuruluşundan bugüne hizmeti geçen ve burada bulunan ve bulunmayan tüm dernek başkanlarına teşekkür ederim. Bu yapının oluşmasında herkesin katkısı vardır. Alevi Pirleri der ki; ‘ayağa kalkarsan, hizmet için kalk’. Sayın Musa Timur da hizmet için ayağa kalktı. Merhum Nazife Timur’un aziz hatırasını yaşatmak için büyük emekle, cemevinin ek binasını yaptı. Ek hizmet binasında emeği geçen Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç’e Mehmet Topyürek’e, Gürsel Akkaya’ya Aziz Özcan’a Ali Kış’a Ali Yılmaz Asker’e Mustafa Çamak’a Özgür Emire’ye, Ali Sağman’a teşekkür ederim” diye konuştu.

NAZİFE TİMUR’UN ADI YAŞATILACAK
Hayırsever işadamı Musa Timur da, dünyanın ilk annesinden son annesine kadar bütün annelerin sevgi ve annelik duygularının önünde saygı ile eğildiğini söyledi. 
“Vefatları nedeni ile tüm annelere rahmet diliyorum. Benim sevgili anneciğim yaşamımız boyunca seni unutmayacağız. Anılarını yaşatacağız. Tüm ailemizle sana olan şükranlarımızın ifadesinin anısına Mersin Cemevi’nde yaptıklarımızla ve bundan sonra yapacaklarımızla seni anıtlaştırmak istiyoruz. Seni yüreklerimizin derinliklerinde yaşatacağız. Sevgili Anneciğim bu gün oğlum Erden, eşi Emine, torunum Bade katılamadılar ama yürekleri bizimle. Babam, çocukların, torunların, kardeşlerin, torunlarının çocukları ve benim torunlarım Mila, Ali ve kızım Ela ve bütün seni sevenler buradalar. Senin ölümsüzlüğüne katkı sunmak istiyorlar. Sevgili Anneciğim hepimiz sana minnet borçluyuz” dedi. 
Konuşmaların ardından Mersin Cemevi ek hizmet binasının açılış kurdelesi Timur Ailesi ve Cemevi yöneticileri tarafından kesildi. Törenin ardından Musa Timur’un annesi Nazife Timur’un hakka yürüyüşünün birinci yılı nedeniyle sene-i devriye lokması dağıtıldı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA