Tarsus’tan bilimin kalbi Cern’e bağlandılar | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus’tan bilimin kalbi Cern’e bağlandılar


 

Tarsus Amerikan Koleji (TAC) öğrencileri, 60 ülkeden 13 binden fazla lise öğrencisiyle birlikte Uluslararası CERN Masterclass’ta parçacık fiziğinin gizemlerini çözmeye çalıştı.

Haber Merkezi

 

Akademisyenlerin rehberliğinde bilimin izini süren TAC öğrencileri, etkinliğin sonunda Tarsus’tan bilimin kalbi Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’ne (CERN) video konferans ile canlı olarak bağlandı.

Tarsus Amerikan Koleji (TAC) öğrencileri, Uluslararası CERN Masterclass’a katılarak parçacık fiziğinin gizemlerini çözmeye çalıştı. Uluslararası CERN Masterclass etkinliği; SEV Genel Müdürü Prof. Dr. Güray Erkol, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Bora Işıldak, Celal Bayar Üniversitesi'nden Doç. Dr. Alper Hayreter ve Bursa Teknik Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Dağ'ın katılımıyla gerçekleşti.

Her yıl 60'tan fazla ülkeden 13 binin üzerinde lise öğrencisinin katıldığı, önde gelen bilim insanlarının ders verdiği Uluslararası CERN Masterclass’ın bu yıl 20’ncisi düzenlendi. Genç zihinleri bilim ve keşifle buluşturarak geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeye katkı sağlayan etkinliğin katılımcıları arasında Tarsus Amerikan Koleji öğrencileri de yer aldı.

 

TARSUS’TAN BİLİMİN KALBİNE BAĞLANDILAR

TAC öğrencileri, etkinlik boyunca dünyanın dört bir yanından binlerce öğrenciyle birlikte bilim insanlarının verdiği dersleri dinlediler. Akademisyenlerin rehberliğinde çeşitli derslere katılarak parçacık fiziğinin derinliklerine indiler. Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nin (CERN) verilerini kullanarakparçacık fiziğine yönelik ölçümler, deneylerve analizler yaptılar. Uluslararası etkinliğin sonunda TAC öğrencileri, Tarsus’tan bilimin kalbi CERN’ecanlı olarak video konferans ile bağlandılar. Canlı bağlantı sırasında katılımcılarla birlikte yaptıkları çalışmaların sonuçlarını ve deneyimlerini paylaştılar.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA