2024’te Mersin’e 2 bin yeni derslik kazandırılacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

2024’te Mersin’e 2 bin yeni derslik kazandırılacak


 

Mersin’de 436 bin öğrencinin bin 101’i devlet okulu olmak üzere bin 377 okulda 30 bin öğretmen ile eğitim aldığını açıklayan Vali Ali Hamza Pehlivan, kentte halen 99 okul inşaatının aralıksız devam ettiğini açıkladı.

BURCU KAYA

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Toroslar İlçesi Arpaçsakarlar Mahallesinde Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel adına yapılan 32 derslikli İlköğretim Okulunda şehit annesi Sebahat Türkel, babası Hasan Türkel ve diğer yetkililer ile birlikte okulda inceleme yaptı.

 

ŞEHİT TÜRKEL ADINA İNŞA EDİLEN OKUL TAMAMLANDI

Sonrasında kentte devam eden eğitim yatırımlarına ilişkin bilgiler veren Vali Pehlivan, “Şu anda Toroslar İlçemizde Şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel adına inşa etmiş olduğumuz 32 derslikli ilköğretim binasının önündeyiz. Okul inşaatımızı tamamladık ve şu anda tefrişat çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Biraz önce, aziz Şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel kardeşimizin kıymetli annesi Sebahat teyzemiz ve babası Hasan amcamız ile birlikte okulumuzu gezdik. Bu vesileyle öncelikle Şehit Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel kardeşimiz başta olmak üzere bütün Şehitlerimizi saygıyla, rahmetle yad ediyorum. Onların isimleri her zaman zihnimizde, gönlümüzde olacak. Onların hatıraları her zaman hafızamızda olacak.

 

BİNE YAKIN ÖĞRENCİ EĞİTİM ALACAK

Bununla birlikte, en önemli kamu hizmet alanlarımızdan olan okullarımızda onların isimlerini yaşatmak da bizler için ayrı bir onur ve gurur kaynağıdır. Bu gururu hep birlikte yaşıyoruz.

Bu okulumuz, önceki haliyle sekiz derslikti ve ömrünü tamamlamış bir okuldu. Milli Eğitim Bakanlığımızın yatırım programları çerçevesinde yıkılıp yerine daha büyük ve çağdaş standartlara uygun bir okul haline getirmek için planlamaları yapmıştık.

Burada bulunan 32 derslikte bine yakın öğrencimiz, öğretmenlerinin rehberliğinde eğitim öğretim hayatlarını devam ettirecekler. Bu okulun kapısından her girişte, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel'in ismini okudukça da rahmetle, saygıyla, Aziz Şehidimizi yad ederek Şehitlerimizin, vatanımızın birliği, bütünlüğü uğruna vermiş olduğu mücadeleleri hatırlayacaklar ve öğretmenlerinden onların hikayelerini dinleyecekler. Eğitim öğretim hayatlarını bir yandan devam ettirirken bir yandan da bizi var eden ve ayakta tutan değerlerimizi de bu şekilde yaşatmayı sürdürecekler” dedi.

 

MERSİN’DE 99 İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz 2023 yılı ve 2024 yılı başından itibaren kentte toplamda 99 okul inşaatının başladığını ve bunların halen devam ettiğini söyleyen Pehlivan, “Bunların 20’sinin inşaatını bitirdik ve öğrencilerimiz bu okullarımızda eğitim öğretim almaya başladılar. 2024 yılı içerisinde de 58 okulumuzun inşaatını tamamlamayı planlıyoruz. İlaveten 20 okulumuzun da inşaatı ihale aşamasına gelmiş durumdadır. Bunların bütününe baktığımız zaman, toplamda yaklaşık 2 bin dersliği Mersin'imizdeki eğitim öğretim hizmetlerine kazandırmış olacağız. Şimdiden tamamlanan ve devam eden projelerin İlimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

 

DEPREM SONRASI OKULLARDA UYGUNLUK DENETİMLERİ ARTTI

Deprem sonrasında okullarımızda deprem standartlarına uygunluk denetimlerini arttırmıştık. Buna bağlı olarak, güçlendirme veya ömrünü tamamlamış okullarımızda Yık-Yap tekniğiyle yerine getirdiğimiz çalışmalarımız da hız kazandı.

İki ay önce Sayın Milli Eğitim Bakanımız, İlimize teşrif etmişti. Sayın Bakanımızın ziyaretleri vesilesiyle bütün yatırımları ve eğitim öğretim hizmetleri alanındaki bütün konuları A'dan Z'ye değerlendirme fırsatımız olmuştu. Okul inşaatlarımız da önemli başlıklarımızdan birisiydi. Aynı şekilde okullarımızın donanım konusu da bu çerçevede ele alındı. Mersin olarak eğitim altyapımız çok iyi durumda ve her geçen gün çok çok daha iyi seviyelere geliyor.

 

MERSİN GENELİNDE BİN 377 OKULDA 436 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

İlimiz genelinde, bin 101’i devlet okulu olmak üzere bin 377 okulumuzda 436 bin öğrencimize 30 bin öğretmenimiz rehberlik ederek hizmet veriyor. Her geçen gün hem donanım standartlarımız hem de fiziki şartlardaki standartlarımız daha da artıyor.

Bu vesileyle, İlimize diğer bütün alanlarda olduğu gibi eğitim alanında hayata geçirilen projelere verdikleri desteklerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza Mersin’imiz, Mersinli hemşehrilerimiz ve adına şükranlarımı sunuyorum. Başta Sayın Milli Eğitim Bakanımız olmak üzere bakanlığımızın ilgili birimlerine; İlimizde, Yatırım, İzleme ve Koordinasyon Başkanlığımız, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve görev alan bütün mesai arkadaşlarımıza, bu süreçte çalışan mühendisinden işçisine emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu yatırımların İlimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu okulumuza ismini veren Şehit Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel kardeşimizi bir kere daha saygıyla, rahmetle anıyorum. Bizlere eşlik eden Sebahat teyzemize ve Hasan amcamıza huzurlarınızda şükranlarımı, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Vali Pehlivan daha sonra; Yenişehir İlçesi Aydınlıkevler Mahallesindeki yapımı tamamlanan 24 derslikli Dr. Kâmil Tarhan Ortaokulu’nda incelemelerde bulundu, yetkililerinden bilgiler aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA