Baro başkanları Kilis’e ses verdi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Baro başkanları Kilis’e ses verdi!


 

Kilis’e IŞİD terör örgütü tarafından bugüne kadar 76 roket saldırısı yapılması ve 21 yurttaşın yaşamını yitirmesine sessiz kalınmasına bölge baro başkanlarından tepki geldi. Kilis’e çıkarma yapan Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye ve Gaziantep Baro Başkanları, Kilis’in sesi olmakta kararlı olduklarını

Haber Merkezi

Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye ve Gaziantep Baro Başkanları, Kilis Baro Başkanlığı’nı ziyaret ettiler sonrasında Kilis’te patlamaların olduğu yerlerde incelemelerde bulunarak, esnaf ve yurttaşlardan bilgi aldılar.

Bölge Baro Başkanları yaptıkları ortak basın açıklamasında, “Kilis’in sesini duyduk, ses vermeye geldik!” mesajı verdiler.

Kilis’te karşılaştıkları tablonun son derece üzüntü verici olduğunu aktaran Baro Başkanları, bugünleri daha önce yaşananlarla birlikte değerlendirerek, “Suriye’de yaşanan iç savaşta ülkemizin, Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve egemenlik hakkına saygı göstermesi gerektiğini, iç karışıklık nedeni ile Suriye’nin bölgesel hâkimiyetini yitirmesi üzerine çeşitli terör örgütlerinin bazı şehirlerde yönetimi ele geçirmesi üzerine Ülkemizin bu örgütlenmelere Askeri teçhizat, gıda, lojistik yardımda bulunmamasını defalarca yaptığımız açıklamalarda dile getirdik. Daha dün sınırlarımızda hendek kazıp bayraklarını asarlarken ses çıkarmayanların, gerekli müdahaleleri yapmayanların, İŞİD gibi terör örgütlerine terör örgütü diyemeyenlerin, bugün yakınmaya hakları bulunmamaktadır..

 

75 ROKET SALDIRISI OLDU!

Kilis ilimize İŞİD terör örgütü tarafından bugüne kadar 76 roket saldırısı olmuştur ve bu saldırılarda 21 yurttaşımız yaşamlarını yitirmişlerdir. Bugün Kilis’te yurttaşın can güvenliği, toplumsal barış ve huzur içerisinde yaşam hakkı, eğitim-öğretim hakkı, barınma hakkı, doğrudan doğruya tehdit altındadır. Bu hakların kullanılabilmesinde devletin pozitif yükümlülükleri bulunmaktadır. Ancak üzüntü ile gözlemlemekteyiz ki Kilis’te yurttaşlar çaresizlik, belirsizlik ve ümitsizlik içerisinde yaşamlarını devam ettirmeye çalışmaktadırlar. Bombalamalar sonucunda can güvenliği kalmayan yurttaşlarımız çocuklarını okullarına göndermemekte ve şehri terk etmektedirler” dediler.

 

“SESSİZ KALMASINI YADIRGAMAKTAYIZ”

Bugünlere gelinmesinde siyasi iktidarın izlediği maceracı, hayalperest dış politikanın rolünün büyük olduğunu da bildiren Baro Başkanları, bu politikalar ile Türkiye’nin dünyada saygınlığının daha da azaldığını belirttiler, “Birleşmiş Milletler Sözleşmesinin 51. Maddesine göre BM üye olan bir devlete silahlı bir saldırı gerçekleşmesi sonucunda, Güvenlik Konseyince uluslar arası güvenlik ve barışın sağlanması hususunda gerekli tedbirler alınıncaya kadar saldırıya uğrayan devletin bireysel ya da kolektif meşru müdafaa hakkının bulunduğu düzenlenmiştir” denilen açıklamada, “Kilis’e 76 kez roket saldırısı gerçekleşmesine ve 21 yurttaşımızın ölmesine rağmen Türkiye’nin toprak bütünlüğüne ve egemenlik haklarını yönelen bu saldırılar karşısında sessiz kalmasını yadırgamaktayız. Kilis’te yurttaşlarımız ve demokratik kitle örgütleri yaşanılan bu olaylar karşısında sessiz kalınması ve Kilise sahip çıkılmaması nedeni ile başlattıkları Kilise ses ver kampanyası doğru, yerinde, haklı ve meşru talepleri içermektedir. TBMM in bu saldırılar karşısında olağan üstü toplanmamış olması, Kilis’te yaşananlarla ilgili araştırma komisyonu oluşturulmamasına bir anlam verememekteyiz acaba daha kaç ölüm gerçekleşirse siyasi iktidar ve onun temsilcileri Kilisin sesini duyacaklardır? Kamuoyu Kilise yönelik saldırıların ESAT güçleri ve PYD tarafından gerçekleştirmiş olması halinde bu sağır edici sessizliğin aynı şekilde devam edip etmeyeceğini doğrusu merak etmektedir?

Yurttaşın can ve mal güvenliğin sağlayamayanların, ülkenin sınırlarını koruyamayan yolgeçen hanına dönüştürenlerin, sessizliğe bürünenlerin, görev ve yetkilerini yerine getirmeyenlerin, saldırıları yer çekimi kuralları ile açıklamaya çalışanların, yurttaşa ‘daha beterini de yaşayabilirdin, neyse ki ölmemişsin! Allah korusun daha ağır şeylerde olabilirdi zaten! Abdestsiz sokağa çıkmıyoruz’ şeklinde telkin (!) ve tavsiyelerde (!) bulunanlara inat Kilis ilimizle ve Kilis’te yaşayan yurttaşlarımızın yanında olmaya ve onların sesi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandılar. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA