AKP’nin oyununu bozun! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP’nin oyununu bozun!


 

Mersin emek ve demokrasi bileşenleri, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili Cuma günü yapılacak oylamada Mersin milletvekillerini ‘hayır’ oyu vermeye çağırarak, “AKP ve yönetenlerinin oyununu bozmak demokrat olmanın gereğidir” mesajı verdiler.

Ebubekir Bağcı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) milletvekilliği dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik mesai devam ederken, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Mersin Şubeler Platformu, Cuma günü yapılacak oylama öncesi Mersin  milletvekillerine; ‘Hayır’ oyu verme çağrısı yaptı.

 

‘FAŞİZME KARŞI OMUZ OMUZA’

Mersin Merkez Postane önünde bir araya gelen KESK Şubeler Platformu bileşenleri, ‘Diktatörlüğe karşı demokrasi için mücadeleye’ pankartı açarak, ‘Faşizme karşı omuz omuza’, ‘İradeye dokunan eller kırılsın’ sloganları atarak, bir basın açıklaması yaptılar. Platform adına açıklamayı okuyan SES Mersin Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Yılmaz Borzkurt, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması adı altında meclise getirilen Anayasa değişikliği teklifinin, parlamenter sistemi bekleme odasına alan iktidarın, Meclis üzerinde istediği gibi oynamasına olanak sağlayacak bir düzenleme olduğunu savundu.

 

“HALK EGEMENLİĞİ BUZ DOLABINA KALDIRILMAK İSTENİYOR”

“Bütün ülkeyi faşist bir zorbalıkla teslim almayı, parlamento dahil olmak üzere göstermelik de olsa geriye kalmış tüm demokratik kırıntıları yok etmek isteyen AKP ve yönetenlerinin oyununu bozmak demokrat olmanın gereğidir” diyen Bozkurt, “Siyasi iktidar ve onu yönetenlerin; ‘çözüm sürecini buz dolabına kaldırdık’ söylemi ve politikası sonrası, başta can güvenliğimiz olmak üzere temel hak ve özgürlüklerimiz rafa kaldırıldı. Çalışma yaşamında da, darbe dönemi yasakları bir bir meclisten geçirildi.

Bu politikanın devamı olarak bu kez çok daha tehlikeli sonuçlar doğurabilecek girişimler TBMM çatısı altında hayata geçirilmeye çalışılmaktadır. Çözümün adresi ve yeri olması gereken parlamentonun işlevsizleştirilmesi, halk egemenliğinin de buz dolabına kaldırılması demektir” dedi.

 

“AKP’LİLERİN YOLSUZLUKLARI CEZALANDIRILMAYACAK!”

Düzenlemenin; milletvekillerinin düşünce açıklama faaliyetleri esnasında veya sonrasında soruşturulma, yakalanma yada tutuklanmalarının seçimlerini anlamsızlaştıracağını ve halkın iradesine açık bir darbe vuracağını dile getiren Bozkurt, “Bütün vekillerin dosyalarının meclise getirilmesi ve dokunulmazlıkların kaldırılması, ‘istenen çağrıların bir eşitleme ve herkesin hesap verebilmesi olarak öne sürülmesi ağır bir yanılgıdır. AKP’li bakan ve milletvekillerinin hırsızlık ve yolsuzluk ile ilgili dosyalarının yargı önüne getirilip cezalandırılması olasılık dahilinde bile değildir.

 

“SİYASİ İKTİDARIN KURUMSALLAŞMASINA OMUZ VERMEYİN”

Mersin’in 11 milletvekiline sesleniyoruz; dokunulmazlığın kaldırılmasına ‘evet’ demek siyasi iktidarın ‘Mevzuatı şöyledir, böyledir, yeri geldiği zaman mevzuatı bırakın bir tarafa siz zihinsel inkılabınızı devreye sokun’ dediği, sokağa çıkanın hakkını arayanın karşısına polisin, panzerin, TOMA’nın çıkarıldığı, Sulh Ceza Mahkemeleri’nin ağzını açanı ‘cumhurbaşkanına hakaret’ten tutuklayan, dava açan, özel görevli mahkemeler haline geldiği, katliamların sorumlularının değil, sorumluların bulunmasını isteyenlerin yargılandığı, tacizcilerin değil, tacize uğrayan kadınlarla dayanışmayı örgütleyen, tacizciye tacizci diyenlerin yargılandığı,

AKP’li milletvekillerinin açık açık ‘yasama, yürütme, yargı bizim elimizde’ demekte beis görmediği siyasi iktidarın kurumsallaşmasına omuz vermektedir.

Bizler Mersin emek ve demokrasi bileşenleri olarak Cuma günü yapılacak oylamada Mersin  milletvekillerinin kardeşlik şehri olan Mersin’e kulak vererek, ‘hayır’ oyu vermelerini talep ediyoruz. Eşitlikten, özgürlükten, kardeşlikten, laiklikten ve barıştan yana olan herkesi faşizme karşı demokrasi mücadelesinde yan yana, omuz omuza olmaya ve birlikte mücadeleye çağırıyoruz” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup, ‘hayır’ oyu verilmesi için toplanan imzaları Mersin milletvekillerine faks çektiler. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA