Sertifikalı Dış Ticaret Eğitimi için ilk ders zili çaldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sertifikalı Dış Ticaret Eğitimi için ilk ders zili çaldı


 

Mersin’in dış ticaretteki gücünü artırmak adına Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), MTSO eğitim ve Kalkınma Vakfı ile Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) organizasyonunda düzenlenen Sertifikalı Dış Ticaret Eğitim Programı kapsamında ilk ders zili çaldı. Mersin Üniversitesi, Çağ, Toros ve Tarsus Üniversitesi işbirliğinde düzenlenecek eğitimler 31 Mayıs’ta sona erecek.

Haber Merkezi

 

Sertifikalı Dış Ticaret Eğitimi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen ilk ders ile başladı. MTSO ve AKİB hizmet binalarında gerçekleştirilecek eğitimlerde yaklaşık 30 kursiyer 152 saat Mersin’deki üniversitelerin akademisyenlerinden ders alacak. Kursa katılmaya hak kazanan kursiyerler eğitim sonunda derslerin en az yüzde 70’ine devam etmeleri halinde katılım belgesi, kurs sonunda yapılacak sınavda başarı gösterenler ise sertifika almaya hak kazanacak.

 

ÇAKIR: “EĞİTİM SONRASI DA YANINIZDA OLACAĞIZ”

Toplantının açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, kurumların işbirliği içinde gerçekleştirdiği, önemsedikleri bir proje olduğunu söyledi. Bu eğitim programı sonunda elde edilecek başarının bundan sonra devam edecek eğitimlere örnek olacağına işaret eden Çakır, program tamamlandığında da kursiyerleri yalnız bırakmayıp işe yerleştirilmeleri konusunda takipçi olacaklarını söyledi. Türkiye’nin de Mersin ekonomisinin de daha hızlı büyümesi için dış ticaretin gelişmesinin kaçınılmaz olduğunu dile getirdiği konuşmasını kendi firmasından verdiği örneklerle sürdüren Çakır şöyle konuştu:

“Biz de firma olarak yalnızca yurtiçinde satış yaparak büyüyemeyeceğimizi görerek 30 yıl önce dış ticarete başlama kararı aldık. Yola çıktığımızda olumsuzluklarla da karşılaştık ama pes etmedik ve bugün geldiğimiz noktada başardık. Siz de yapamam demeyin. Yanınızda bu kadar destek varken iyi değerlendirin. Dış ticaretin ülkeye döviz kazandırmasıyla sizlere sağlayacağı manevi haz yanında birer dünya vatandaşına dönüşmenize yardımcı olacağını da unutmayın.”

 

ERKAN: “BU PROGRAMI BİTİREN KURSİYERLER FİRMALARA BÜYÜK DESTEK SAĞLAYACAK”

AKİB Genel Sekreteri Mehmet Ali Erkan sözlerine dış ticaret kökenli bir bürokrat geçmişi bulunduğunu belirterek başladı. Yıllar öncesinde dış ticaretin bir meslek olarak öne çıkması gerektiğini söylediklerinde bugünkü kadar karşılık bulmadığını kaydeden Erkan, “Bugün artık bir devlet politikası olarak da önem veriliyor. Bu çaba çerçevesinde ihracatçılarımıza daha kalifiye, yetişmiş eleman sunulması için çalışma yapılması gereğinden hareket ettik ve MTSO ile güzel bir işbirliği geliştirdik. Eğitim, akademik bir süreç. Bu nedenle kentimizdeki 4 üniversitemizle de işbirliği bizim için önemliydi. Programda oldukça önemli konular var. Bu programı tamamlayan kursiyerlerimizin firmalara büyük destek sağlayacağını düşünüyor, başarılar diliyorum” dedi.

 

ÖZGÜVEN: “SEKTÖRÜN KALİFİYE PERSONEL İHTİYACINA ÇARE OLACAK BİR EĞİTİM”

MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavuz Özgüven de Türkiye’nin artan stratejik önemiyle birlikte dış ticarette artan gücüne değindi. Mal ve hizmet hareketlerinin yoğunlaşmasıyla bu alanda talep edilen yetişmiş işgücü ihtiyacının da daha çok hissedildiğini kaydeden Özgüven, “Bu program çerçevesinde talepleri göz önünde bulundurup ulaştırma, lojistik, gümrük ve daha pek çok alt branşta eğitimler verilecek. Emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA