Agropark eksiklerle açılmış! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Agropark eksiklerle açılmış!


 

Türkiye’de bir ilk olan Mersin Tarım ve Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin (Mersin Agropark) eksikleri tamamlanmadan açıldığı ortaya çıktı.

Haber Merkezi

 

Tarımda dışa bağımlılığı azaltma hedefiyle kurulup Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Mersin Tarım ve Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin (Mersin Agropark) resmi açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen’in katılımıyla gerçekleşti.

Açılışta Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, MTSO ve Mersin Agropark Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Bucuge, Mersin Milletvekilleri ve sektör paydaşları da hazır bulundu. Protokol konuşmalarıyla başlayan açılış töreni Bakan Kacır’a günün anısına verilen hediye ve kurdele kesimiyle devam etti. Ardından Agropark yatırımcıları ziyaret edilerek yürüttükleri ar-ge çalışmaları hakkında bilgi alındı.

 

ÇAKIR: “ÇUKUROVA TEKNOLOJİ VE ÜRETİM ÜSSÜ OLACAK”

Açılışta konuşan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin Agropark Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Mersin Agropark ile ilgili genel bilgiler paylaşıp önümüzdeki süreçte devam edecek yatırımları aktardı. Mevcut ikinci etap altyapı inşaat ihalesi kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan destek alındığını hatırlatan Çakır, “Bu son yatırımlarla, Agropark çatısı altında Tarım ve Gıda konularında AR-GE çalışması yapacak; kamu, üniversite ve özel sektörün birlikte olacağı, Teknoloji ve Üretim Merkezi faaliyete geçecektir. Bu proje ile Çukurova bölgesi teknoloji ve üretim üssü olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

EKSİKLERİN TAMAMLANMASI HAYATİ ÖNEME SAHİP!

Projedeki üç bloktan birisinin bakanlık ve ortakların desteğiyle tamamlandığını ve ilk bloğun yüzde 40’ının faaliyete başlayacak yatırımcılarla kısa sürede dolduğunu ancak yapılması gereken iki blok daha bulunduğunu dile getiren Çakır, çok sayıda yatırımcı talebi bulunduğunu vurguladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Yatırımcımızı bekletmek istemiyoruz. Ülkemize tarım ve tarım teknolojileriyle ilgili know-how getirecek olan uluslararası büyük yatırımcıları kaçırmamak adına en azından bir bloğun daha acilen tamamlanması gerekmektedir. Bu konunun ülkemiz için hayati öneminden dolayı Sayın Bakanımızdan öncelik ve hızlandırma rica ediyoruz.”

 

KONU BASİT BİR YATIRIMIN ÖTESİNDE

Konunun basit bir yatırımın ötesinde ülkenin refahı ile ilgili önemli bir konu olduğuna işaret eden Çakır, “Mersin olarak bu enerjimizi, azmimizi ve tarımı yüksek teknolojiyle entegre ederek kentimiz ve ülkemiz adına daha büyük bir zenginlik yaratma hayalimizi destekleyen Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca Agropark arazisinin tahsisinde ve ilgili çalışmaların yapılmasında destek olan Tarım Bakanlığımıza da teşekkür ediyoruz. Agropark’ın ortaya çıkmasını sağlayan tüm ortaklarımıza, Mersin Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Amaçlarının yalnızca Mersin’i değil Türkiye’yi tarım, gıda ve hayvancılıkta dünya lideri yapmak olduğunu kaydeden Çakır, tarımı yüksek teknoloji, ar-ge ve inovasyona entegre etmek istediklerini vurguladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA