ÇBK rotasyon farkıyla finalde | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇBK rotasyon farkıyla finalde


 

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final ikinci maçında, Çukurova Basketbol (ÇBK) Mersin, konuk ettiği Beşiktaş BOA’yı 91-64 yendi. Seride 2-0 öne geçen ÇBK Mersin, finale yükseldi.

SUAT ÖZDAL

 

ING Kadınlar Basketbol Süper Liginde mücadele eden temsilcimiz Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin, yarı final ikinci tur karşılaşması kapsamında evinde Beşiktaş BOA'yı ağırladı.

Edip Buran Spor salonunda oynanan karşılaşmada ilk periyotta ortaya koyduğu basketbol ile 11 sayılık farkı yakalayan temsilcimiz, 24/17 skor sonucuyla periyodu tamamladı. İkinci periyotta rotasyonun getirdiği güç ile hücumda bulduğu basketleri skora dönüştüren ÇBK, Sinem Ataş'ın 4/3 3 sayı atışlarını skora dönüştürünce fark açıldı yorgunluk belirtileri erken başlayan Beşiktaş BOA da rotasyonun verdiği zorlukla savunma hatalarına ilave skor üretmekte zorlandı ve devreye 54/34 ÇBK üstülüğü ile girildi.

Dar rotasyona sahip yorgun Beşiktaş BOA'nın aklı FIBA Cup finalinde olduğu gözlerden kaçmadı.

İkinci yarıya Çukurova skor üreterek başladı. Beşiktaş BOA karşılık veremeyince skor farkı açılmaya başladı. 3’üncü periyotta skor 74/43 ÇBK lehine sonuçlandı. Çukurova Basketbol son periyotta ise Asena Yalçın, Selin Ataş, Derin Yaya,  Meltem Avcı ve Kuanitra Beşiyle başladı. Beşiktaş BOA'da Yueru Li ve Dana Evans sakatlıkları nedeniyle kenara alındı.

4’üncü periyoda Beşiktaş iyi başlangıç yaptı ve farkı 20 sayıya kadar düşürse de ÇBK karşılık verdi ve karşılaşmayı 91 - 64 kazanarak adını finale yazdırdı.

Fenerbahçe Alagöz Holding, Galatasaray Çağdaş Faktoring karşılaması kazananı ile finalde karşılaşacak. ÇBK en az dört gün dinlenme fırsatı bulacak.

Karşılamada Sinem 21 sayı, Marina Mabrey 19 sayı, Asena Yalçın 14 sayı, Kahleah Copper 13 sayı, Elizabeth Williams 11 sayı, Kuanitra 6 sayı, Meltem Avcı 5 sayı,  Maria Araujo 2 sayı ile takımına katkıda bulundular.

 

Salon: Edip Buran

Hakemler: Yener Yılmaz, Ozan Gönen, Yarkın Keskin

ÇBK Mersin: Asena Yalçın 14, Williams 11, Mabrey 19, Araujo 2, Copper 13, Derin Yaya, Sinem Ataş 21, Holingsvorth 6, Meltem Avcı 5

Beşiktaş BOA: Evans 20, Elif Bayram 17, Nogic 6, Li 2, Topuzovic 6, Şuğranur Hatice Sönmez 2, Melek Uzunoğlu 5, Ceonker 6

1. Periyot: 24-17 (ÇBK Mersin lehine)

Devre: 54-34 (ÇBK Mersin lehine)

3. Periyot: 74-43 (ÇBK Mersin lehine)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA