Mersin Emniyet soruşturmasında yeni delil! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin Emniyet soruşturmasında yeni delil!


 

Mersin eski Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın makaron kaçakçılığı ile suçlanan kardeşi Nezih Aslan hakkındaki soruşturmaya yeni deliller eklendi.

Haber Merkezi

 

Mersin eski Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, kardeşi Nezih Aslan hakkındaki iddialar nedeniyle İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından görevinden alınmıştı. Mehmet Aslan'ın sonrasında şehirden ayrılmadığı ve yeraltı dünyasından bazı isimlerle gizli görüşmeler gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

 

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜSÜ

T24 yazarı Tolga Şardan, Mehmet Aslan hakkında dosyaya eklenen güvenlik kamerası görüntüsü hakkında "Mersin'de, Emniyet'i soruşturan müfettişin bilgisayarındaki görüntü!" başlıklı yazısında şu ayrıntıları aktardı: "Kardeşiyle ilgili iddialar sonrasında Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın onayıyla 20 Şubat'ta görevden alındı. Hatta bu konuda Emniyet Genel Müdürlüğü özel bir açıklama bile yaptı.

Aslan, aynı gün saat 22.00 sularında makamını boşaltıp ayrıldı. Ancak kentten ayrılmadı.

Aldığım bilgiye göre, Aslan saat 22.30 sularında Mezitli'de bir buluşma gerçekleştirdi.

Buluşmanın gerçekleştirildiği yer, Pompei adıyla deniz kenarında faaliyet gösteren kafe. Burada Mersin Emniyet Müdürü için makama tahsisli bir küçük bölüm var.

Müfettişin elde ettiği kamera görüntüsüne göre, Mersin'de kimi suçlara karıştığı gerekçesiyle hakkında Emniyet'te kayıt bulunan ve kentin yeraltı dünyasının içinde bulunduğu ifade edilen S.Ö., buraya gelerek giriş yaptı.

Şu ilave bilgiyi vereyim; S.Ö., beraberinde bir kişi ile birlikte Pompei'nin başka bir bölümünde otururken, iddiaya göre Aslan'ın koruması yanına gelerek Aslan'ın birazdan tesise geleceğini uyarması sonrasında özel bölüme geçti.

S.Ö. ve yanındaki kişi özel bölüme geçtikten 5-6 dakika sonra Aslan, aynı yere gelerek S.Ö'.nün yanına geçti ve bir süre görüştü. Aslan'ın buluşma için görevden alınmasına rağmen makam aracıyla geldiğini de ekleyim.

Görevlendirilen müfettişin daha önceki kamera kaydıyla birlikte söz konusu yeni kaydı da incelemeye aldığını belirteyim.

Burada, 'suçla mücadele etmesi gereken bir polis müdürünün, hangi gerekçeyle böyle bir kişiyle buluştuğu' sorusunun yanıtı önem taşıyor.

Aynı kişinin yani S.Ö.'nün sadece Aslan değil, kentte görev yapan üst düzey polis müdürleriyle de yakınlığının bulunduğunu ilave edeyim.

 

ANKARA-MERSİN-ANKARA HATTINDA YAŞANANLAR

Mersin'de Mehmet Aslan ve kardeşi Nezih Aslan'la ilgili yaşananlar bununla sınırlı değil.

 

İddiaya göre, polisin savcılık talimatıyla Nezih Aslan'ın ortağı olduğu iddia edilen kaçak makaron deposuna baskın yaptığı 17 Şubat günü Nezih Aslan, Ankara'dan kente gelerek bir otelde konakladı.

Bu konaklama sırasında ağabeyi Mehmet Aslan'ın özel kaleminde görevli Komiser A.A., otele gelerek Aslan'la görüştü. Sonrasında Aslan, 18 Şubat günü tekrar Ankara'ya döndü. Muhtemel ki, yaşananlarla ilgili bizzat bilgi almak istedi ya da aldı.

Zaten 19 Şubat günü savcılık talimatıyla Ankara'da gözaltına alındı ve Mersin'e getirildi. Mahkeme çıkarılan zanlılardan beşi mahkeme tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu konuda yeni bir bilgi daha vereyim; tutuklananlar arasında Nezih Aslan da var. Daha önce serbest kaldığı bilgisi vardı ancak İslahiye Cezaevi'nde halen.

Ayrıca, Nezih Aslan, sadece Mersin'de görülmüş değil. Ağabeyi Mehmet Aslan'ın Erzurum'daki görevi sırasında da kente giderek kendisini medikalci olarak tanıtarak faaliyette bulunduğu yönünde bilgiler mevcut. Nezih Aslan'ın, evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarından Emniyet'te dört ayrı kaydının bulunduğunu belirteyim."


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA