Vali Pehlivan, Mut’ta gençlerle buluştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Vali Pehlivan, Mut’ta gençlerle buluştu


 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan ‘Genç Muhabbet’ programları kapsamında Mut İlçesi Yazalanı Mahallesinde bulunan Gençlik Merkezi’nde gençlik buluşması programı gerçekleştirildi.

Gençlik Merkezi bahçesini dolduran Mut’lu gençlerin yoğun ilgisi ile karşılanan Vali Pehlivan, gençlerle muhabbet etti, çeşitli hususlara ilişkin duygu ve düşüncelerini, deneyimlerini paylaştı, tavsiyelerde bulundu gençler tarafından yöneltilen soruları yanıtladı.

 

“MUT’TAYIZ, MUTLUYUZ”

Vali Pehlivan; “Çeşitli vesilelerle okullarımızı,gençlik merkezlerimizi ziyaret ediyoruz. Öğrencilerimizle, gençlerimizle söyleşilerimiz, görüşmelerimiz oluyor.  Zaman zaman değişik platformlarda; kültürel, sanatsal, sportif faaliyetlerde bir araya geliyoruz. Karşılıklı duygu alışverişinde, bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Siz kıymetli gençlerimizi dinliyor, görüşlerinize, önerilerinize, beklentilerinize kulak veriyoruz. Dile getirdiğiniz taleplerinizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Gençlik buluşmalarımızın temel maksadı hasbihal etmek, sizleri dinlemektir ve bugün Mut İlçemizdeyiz. Bu espri her ziyaret vesilesiyle yapılıştır; ‘Mut’tayız, mutluyuz. Mut’ta olmaktan dolayı hepimiz ziyadesiyle mutluyuz.’

Mersin ilimizdeki en güzel, en nezih gençlik yatırımlarımızdan biri olan Mut Gençlik Merkezimizi 20 Eylül 2022 tarihinde yine siz gençlerimizle birlikte açmıştık. Memnuniyetle görüyorum ki sevgili gençlerimiz bu merkezden yoğun şekilde faydalanıyor. Türkiye'mizin genelinde olduğu gibi İlimizde de gençlik ve spor hizmetleri alanında sayısız yatırımlar hayata geçmiş durumdadır ve bu yatırımlar artarak devam etmektedir” dedi.

 

"AMACIMIZ SPORU TABANA YAYMAK"

Konuşmasına devam eden Vali Pehlivan; “Sayın Cumhurbaşkanımız’ın “Sporu Tabana Yayıyoruz" anlayışı çerçevesinde İlimizde bugüne kadar hayata geçirilen, gençlerimizin hizmetine sunulan 70 gençlik ve spor merkezimiz var. Mut Gençlik Merkezi de onlardan biridir. Buna ek olarak gençlerimize yönelik yurtlarımızın olduğu 10 tesisimizle birlikte toplam 80 tesisimiz bulunmaktadır. Tesislerimizde verilen kurslarda beceri geliştirme, yeni beceriler kazandırma amacı önemli bir yer tutmaktadır. Bütün bu tesisler gençlerimizin hem spor aktiviteleri yapmasını hem de gençlik aktiviteleri yapmasını teşvik etmek amacıyla kurulmaktadır. Sevgili Gençler, bütün bu yatırımların amacı, sizlerin bir yandan okullarımızda derslerinize girip, öğretmenlerimizin rehberliğinde ilgili müfredatlar çerçevesinde akademik düzeyde bilgi birikimi açısından daha ileri  seviyelere ulaşmak için çalışırken bir yandan da  spor yapmanızı teşvik ederek hem fiziksel gelişiminize hem de zihinsel gelişiminize katkı sağlamaktır. Bu imkanlar siz sevgili gençlerimizin gelişimi ve iyi bir şekilde yetişmeniz için seferber edilmiş imkanlardır.

 

"ERKEN YAŞLARDA MUHAKKAK SPORLA TANIŞALIM VE SPOR YAPMAYA DEVAM EDELİM"

Spor aktiviteleri, kültürel aktiviteler yapalım. Zaman planlaması etkin bir şekilde yapıldığında derslere de faydalı faaliyetlere de zaman kalıt. Çağımızda bağımlılık çeşitlilikleri artıyor. Bağımlılık yapan unsurlardan uzak durmanın en etkili yollarından biri spordur.

Çağımız teknoloji çağı. Gençlik Merkezlerimizde bilişim, kodlama ve deneyap atölyeleri kuruyoruz. Sanayi Teknoloji Bakanlığımız’ın, Gençlik ve Spor Bakanlığımız’ın, Millî Eğitim Bakanlığımız’ın ve İlde de ilgili İl Müdürlüklerimizin, Valiliğimizin himayesinde iş birliği ve koordinasyonunda bu alanda çok sayıda kurslar düzenliyoruz. Faydalı olan her şeyde geri durmayacağız. Durmamamız gerekiyor. Yenilikleri takip etmemiz gerekiyor. Yenilikler doğrultusunda ‘biz de ne katabiliriz’ çabası içerisinde olmamız gerekir. Ama bunun onun bize hâkim olması, bizi yönlendirmesi ve bizi esir almasına da müsaade edemeyiz. Çağın gerektirdiği teknolojik, bilişim, internet ve dijital imkanları kullanacağız. Çocuklarımızın çağın gerektirdiği teknolojiyi,bilişimi öğrenmesini, hakim olmasını istiyoruz; ama teknoloji bağımlılısı, internet bağımlısı olmasını istemiyoruz. Sosyal hayattan,toplumsal iletişimden kopmasını istemiyoruz. Spor yapmak, kültürel aktivitelerde bulunmak, okumak, kendimizi geliştirmek; sosyalleşmek, toplumdan kopmamak için en etkili yol ve yöntemdir.

‘Kütüphanesiz okul kalmasın’ projesi çerçevesinde bütün okullarımızda kütüphaneler kurduk ve kurmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Mut’lu gençlerin sahne aldığı ‘Genç Muhabbet’ programında birbirinden güzel şarkılar,türküler seslendirildi, anı fotoğrafları çektirildi.

Vali Pehlivan daha sonra; el sanatları, inovasyon, kişisel gelişim, spor ve müzik gibi birçok alanda eğitim veren Gençlik Merkezin’ni ziyaret etti, çalışmalar hakkı da bilgiler aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA