MEÜ sıfır atık belgesi aldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ sıfır atık belgesi aldı


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) sürdürülebilir kalkınma hedefleri çerçevesinde kaynakları korumak, atıkları kontrol altına almak, geri dönüştürülebilir atıkları ekonomiye kazandırarak tasarruf sağlamak, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı nezdinde başlatılan “Sıfır Atık” projesi kapsamında yapılan başvuru sonucunda Temel Seviye Sıfır Atık Belgesini aldı.

Mersin Üniversitesi gerçekleştirdiği “Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi” başvurusu Mersin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce incelenerek onaylandı. Adını, Sıfır Atık Belgesi alan yükseköğretim kurumları arasına yazdıran Mersin Üniversitesi çevreye verdiği değer de böylelikle tescillenmiş oldu.

Yeşil Kampüs çerçevesinde kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, “Sürdürülebilir Çevre Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Sıfır Atık Komisyonu tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde, Temel Seviye Sıfır Atık Belgesini almaya hak kazandık. Bu süreçte büyük emekleri bulunan Prof. Dr. Yağmur Uysal, Doç. Dr. Osman Orhan, Doç. Dr. Zeynep Görkem Doğaroğlu ve Entegre Çevre Bilgi Sistemi Yetkilisi Tufan Yıldız’a özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Sıfır Atık Belgesi ile çevreye duyarlı ve bu alanda farkındalık yaratma konusunda örnek bir üniversite olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA