Mersin’de kiralar yüzde 6 düştü | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de kiralar yüzde 6 düştü


 

Son dönemde bazı bölgelerde kira fiyatlarının gerilediği, bazı semtlerde de artış hızı durdu. Mersin’de bu dönemde yüzde 6 oranında kiralarda düşüş yaşandığı bildirildi.

Haber Merkezi

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ‘’Şu anda kiralama anlamında en iyi sezon diyebiliriz. Diyarbakır’da bile 80 TL olan kiralar metrekarede 100 TL seviyelerine yaklaşmış durumda. Kiralama için en iyi zaman şu an’’ dedi.

Merkez Bankası’nın konut fiyat endeksine bakıldığında Türkiye’de ilk defa reel anlamda konut fiyatlarının geriye gittiğini belirten Özelmacıklı, ‘’Türkiye’de bir önceki yılın aynı ayına göre nominal anlamda yüzde 58 artan konut fiyatları reel olarak yüzde 5.1 oranında azalmış oldu. Yani ilk defa konut fiyatları reelde geriledi diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Emlakjet CEO'su Tolga İdikat ise şu şekilde konuştu: "Son 3 ayda Türkiye'deki kiralık konut piyasası dalgalı bir seyir izledi. Ocak ayında İstanbul, Ankara ve Tekirdağ gibi önemli şehirlerde kiralık fiyatlarda artışlar gözlendi. Bu artışların, talep artışı ve enflasyon gibi faktörlerden kaynaklandığını gördük. Şubat ayında ise İstanbul'da fiyatlar nispeten sabitlenirken, Ankara, Aydın ve Diyarbakır gibi şehirlerde artışlar devam etti.

Ancak Mart ayında İstanbul, Ankara, Bursa, Aydın, Konya, Mersin ve Diyarbakır'da fiyatlarda durgunluk yaşandı. Öte yandan, Gaziantep'te Mart ayında kiralık fiyatlarda %6'lık bir düşüş görüldü.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA