Üniversiteli gönüllülere afet eğitimi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Üniversiteli gönüllülere afet eğitimi


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ Proje Geliştirme Topluluğu öğrencilerine Kentsel Arama Kurtarma Eğitimi dahilinde “Ekipman Tanıma ve Kullanma” eğitimi verildi

Mersin Üniversitesi Proje Geliştirme Topluluğu kendi içerisinde olası deprem, sel ve yangın gibi afetlerde gönüllü olarak görev alacak bir öğrenci gurubu oluşturdu. Kız ve erkeklerden oluşan toplam 25 gönüllü öğrencinin bulunduğu gurup, arama kurtarma ve afet eğitimi için Mersin İtfaiyesi Daire Başkanlığı’ndan Afet Eğitimi talebinde bulundu.  Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı öğrencilerden gelen talep üzerine gönüllü öğrenci gurubuna 60 saatlik Kentsel Arama Kurtarma Afet Eğitim programı hazırladı.

İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından ATA Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen ve Eğitim Amiri Davut Yeşilyurt tarafından verilen eğitimin bu haftaki konusunu Kentsel Arama Kurtarma Eğitimi dahilinde “Ekipman Tanıma ve Kullanımı” oluşturdu. Teorik ve uygulamalı gerçekleşen eğitimde öncelikli olarak afetlerde ekip çalışma sistemi, hızlı ve doğru müdahale yöntemleri üzerinde duruldu. Afetlerde arama kurtarma da kullanılan ekipmanların tanıtıldığı eğitimin ilk etabında ekipmanların teknik özellikleri ve kullanımı hakkında detaylı bilgiler verildi. Uzman eğitimci Davut Yeşilyurt mesleki hayatında görev aldığı afetlerde edindiği tecrübe ve birikimlerini öğrenciler ile paylaştı.

Eğitimin ikinci etabında ise Trafik Kazalarına Müdahale İstasyonuna alınan öğrenciler arama kurtarmalarda kullanılan benzinle ve elektrik ile çalışan odun kesme motoru, hidrolik basınçlı kesici, ayraç ve kaldıraç, darbeli delici ve kırıcı ekipmanları tek tek kullanarak çalışma sistemi ve doğru kullanım yöntemini öğrenme fırsatı buldular. Daha sonra öğrenciler senaryo gereği kaza yapan ve araç altında sıkışan yaralıyı, hidrolik kaldıraç ve basınçlı hava yastıkları kullanarak tahkimat yöntemi ile sıkıştığı yerden kurtardılar.  Eğitimin son bölümünde ise öğrenciler, sedye ile yaralı tahliye yöntemlerini ve sismik dinleme cihazını yakından tanıyıp, çalışma sistemini uygulamalı olarak gördüler.

8 saatlik eğitimin ardından öğrenciler ATA Eğitim Merkezi’nin sosyal aktivite olanaklarından da faydalandılar.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA