Mersin Kenti Edebiyat Ödülü Hızlan’ın | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin Kenti Edebiyat Ödülü Hızlan’ın


 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından Mersin Kenti adına verilen Edebiyat Ödülü’nün 10’uncusu Usta Yazar ve Eleştirmen Doğan Hızlan’a verilecek.

Haber Merkezi

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut yaptığı açıklamada Türkiye ve Mersin’de edebiyat ilgisini geliştirmek, edebiyat okurlarının dikkatini nitelikli örneklere çekebilmek adına 10 yıldır Mersin Kenti Edebiyat Ödülü verildiğini söyledi.

Edebiyat camiasından seçkin isimlerin yer aldığı Değerlendirme Kurulu’nun kararını hiçbir etki altında kalmadan verdiğini vurgulayan Aşut, bu yıl ödülün Usta Yazar ve Eleştirmen Doğan Hızlan’a verileceğini bildirdi.

 

CESARET VEREN YAZILARI VE YORUMLARI İTİCİ GÜCÜMÜZ OLDU

Aşut, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı; “ Sayın Hızlan’ın Mersin kentinin bu ödülünü kabul etmesi öncelikle bizim için bir gurur kaynağıdır. Sayın Hızlan edebiyat dünyamız ile okur arasında köprü görevi gören, eleştiri ve değerlendirmeleri ile düşünce dünyamızda yeni ufuklar açan, eserlere farklı bir gözle bakmamızı sağlayan üslubuyla edebiyatı bizlere sevdiren yapıcı bir kişi olmuştur. Onun umut kırmak yerine umut veren, yıkmak yerine yapan, cesaret kırmak yerine cesaret veren yazıları ve yorumları Türk edebiyatının yükselişinin ve düşünce hayatımızın zenginleşmesinin itici gücü olmuştur. Özellikle Mersin Kenti Edebiyat Ödülü’nün ülke çapında duyurulması ve bir marka haline gelmesinde büyük katkısı olmuştur. Bu anlamda bu ödülü alması Mersinliler için ayrıca önemlidir. Her ne kadar jüri bağımsız değerlendirme yapmışsa da aslında Mersinlilerin, Mersinli edebiyatseverlerin duygularına tercüman olmuşlardır. Aralık ayında yapılacak törenle Sayın Hızlan’a Mersin için, Mersin’in kültürel gelişimi için çok önemsediğimiz Mersin Kenti Edebiyat Ödülü’nü takdim edeceğiz. Sayın Doğan Hızlan’a bu ödülü kabul ederek kentimizi onurlandırdığı içi tekrar teşekkür ediyorum”.

 

ÖDÜLÜN VERİLME GEREKÇESİ

“Eserlerin güncel, kültürel değerini kavramayı öne alan bütünlüklü eleştiri yazılarında her kesimden okurun ilgisine açık şefkatli bir dil kullanması önemli bir etken oldu. Ayrıca Hızlan, eserle okur arasında anlamlı bir sevgi bağı kurmayı da gözeten tanıtıcı, kuşatıcı yazılarıyla çok özel bir okur çevresi yarattı. Şiir başta olmak üzere edebiyatın her alanında, sinema sanatında ve müziğin her türünde yetkin çözümleyici, tanıtıcı yazılarıyla onlarca eser ortaya koydu. Bununla birlikte günlük gazete ve dergi yazılarıyla en son eserlere dikkat çekerek yeniliğe açık tavrıyla bir ekol haline geldi. Edebiyata güncel sanatsal, sosyal ve kültürel olaylar üzerinden not düşerek, sanatı hayatın canlı ritmine katabildi. Yeni olanın değerini eski, unutulmuş olanla bağlantı kurarak işaretledi ve edebi hafızamızı güncelledi. Edebiyatın çeşitli dallarındaki değerlendirme kurullarında etkin görevler alarak 60 yıldan fazla süredir sanat dünyasının içinde bir yönlendirici, bir âkil insan olarak özveriyle çalıştı. Tüm bu özellikleri nedeniyle Usta yazar, değerli sanat eleştirmeni, edebiyatımızın güçlü hafızası Doğan Hızlan’ı Değerlendirme Kurulu ödüle layık bulmuştur.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA