TEGV Mersin’den ’Dönem Sonu Sergisi’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TEGV Mersin’den ’Dönem Sonu Sergisi’


 

“Bir Çocuk Değişirse Dünya Değişir” sloganıyla çocukların; yaparak, yaşayarak ve eğlenerek öğrenmesini sağlayan etkinliklere imza atan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Mersin Öğrenim Birimi, açtığı dönem sonu sergisi ile 200’ye yakın değişik sanat teknikleri ile yapılan eseri Mersinliler’in beğe

YUSUF CAN GÜDÜK

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Mersin Öğrenim Birimi, Düşler Atölyesi Projesi kapsamında, “Dönem Sonu Sergisi” açtı.
Haftasonu Sanat Sokağı’nda açılan sergide; çocukların farklı sanat tekniklerini kullanarak yaptıkları yaklaşık 200 eser sergilendi. 
Türkiye'nin en önemli heykeltıraşlarından İlhan Koman'ın eserlerini strafor çalışmalar ile yeniden yapmaya çalışan öğrenciler; ebru sanatından tuz seramik çalışmalarına ve değişik baskı tekniklerinden atık gazetelerden elde edilen hamurlardan maske yapmaya kadar farklı sanatsal eserlerini görücüye sundular.   

“TEGV'DE ÇOCUKLAR YAPARAK, YAŞAYARAK, EĞLENEREK ÖĞRENİYOR”
TEGV Mersin Öğrenim Birimi Sorumlusu Müberra Ateş, kentte bu dönem 90 gönüllü eğitmen ile bin 300’ye öğrenciye eğitim desteği verdiklerini söyleyerek, TEGV olarak etkinliklerinin süreceğini söyledi. 
Düzenledikleri etkinlikler sayesinde çocukların ilgi duydukları alanlarda kendilerini geliştirme olanağı bulduğunu belirten Ateş, “TEGV'de çocuklar yaparak, yaşayarak, eğlenerek öğreniyor” dedi.
Bu etkinliklerden Düşler Atölyesi’nin çocuklarda, içsel özgün üreticiliği geliştirmeyi ve sanatsal beceriler oluşturmayı hedeflediğini belirten Ateş, “Çocuklar sergi öncesi 10 hafta süresince sanatın farklı dallarıyla buluşuyor. Sergide, çocukların bir dönem boyunca büyük bir özveri, yaratıcılık, keyif ve coşkuyla ürettikleri özgün çalışmaları yer alıyor” dedi. 

SANATLA UĞRAŞANININ KALBİNDE KÖTÜLÜK OLAMAZ 
TEGV Mersin Öğrenim Birimi gönüllü eğitmenlerinden Özden Taşkınlı da, emekli olduktan sonra topluma yararlı olabilmek adına birçok sosyal aktivitede görev aldığını, bunlardan birinin de TEGV’de gönüllü eğitmenlik olduğunu söyledi. 
Vakıf için yaklaşık 3 yıldır gönüllü eğitmenlik yaptığını bildiren Taşkınlı, “Daha güzel ve aydınlık bir toplum için buradayız TEGV’in, ‘Bir Çocuk Değişirse Dünya Değişir’ sloganından yola çıkarak, öğrendiklerimizi çocuklarımıza öğretiyoruz. Hem mutlu çocuklar yetişmesini sağlıyor, hem de gelişimlerine katkı sunuyoruz.
Bir öğretmenden ziyade abla oluyor, sanatla daha çok buluşmalarını sağlıyoruz. Esasında sanatla uğraşan her hangi bir insan ya da bir çocuğun kalbinde kötülük olamaz…” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA