Özel bireylerin askerlik gururu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Özel bireylerin askerlik gururu


 

Mersin’de Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında temsili askerlik yapan engelli vatandaşlar için yemin ve terhis töreni düzenlendi. Yemin töreninde, 56 denizci ve 19 Jandarma Er olarak temsili askerlik yapan 75 engelli vatandaş terhis gururu yaşadı.

Haber Merkezi

 

Mersin’de Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı tarafından Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Temsili Askerlik Yemin ve Terhis Töreni’ organize edildi.

Törene; Vali Ali Hamza Pehlivan, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek ve engelli vatandaşlar aileleri katıldı.

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma gerçekleştiren Vali Pehlivan; “Biz, büyük ve tarihe damga vurmuş şanlı bir orduya sahibiz. Hepimizin bildiği ve zaman zaman tekrarladığı özellikle de askeri faaliyetler vesilesiyle çok dile getirilen bir söz vardır:

‘Her Türk asker doğar.’ Asker ocağını aynı zamanda Peygamber ocağı olarak kabul ederiz. Tarih boyunca da böyle kabul edilmiştir. Bu ocak, nice kahraman evlatlar yetiştirmiştir ve yetiştirmektedir. Tarih sahnesine çıktığı günden bugüne kadar mensubu olmaktan gurur duyduğumuz necip milletimiz türlü zorlukların üstesinden gelmiş ve bu zorlukların üstesinden gelirken ordumuz çok büyük, özverili bir şekilde fedakarca, üstün gayretle, takdire şayan başarılar elde etmiştir. Bu yolda ilerlerken milletimizin, devletimizin, medeniyet yolculuğunda çok büyük katkılar sağlamıştır.” dedi.

 Vali Pehlivan sözlerinin devamında; “Bugün bir günlük sembolik askerlik yapmak üzere özel bireylerimizle, kardeşlerimiz ve siz kıymetli aileleriyle bir aradayız. Ordumuzla milletimizle, devletimizle gurur duyuyoruz. Bu sevgili kardeşlerimiz ile ayrıca gurur duyuyoruz. Onlar sizlere de bizlere de emanettir. Bu sevgili kardeşlerimiz ailelerimizin, toplumumuzun, ülkemizin bereketidir. Ve bugün görüyoruz ki bu kıyafetler onlara ziyadesiyle yakıştı. Hem jandarma kıyafetleri hem deniz kuvvetlerimize ait kıyafetleri çok da güzel bir şekilde taşıyorlar. Kendileri, aileleri ve biz de unutulmaz bir gün yaşıyoruz. İnanıyorum ki bu hatıralar ömür boyunca sizler tarafından da bizler tarafından da unutulmayacaktır. Bu kardeşlerimizin gönüllerindeki o güzellik kadar güzel yaşamları olmasını temenni ediyorum” dedi. 

Programda, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat’ın konuşmasının ardından konuşan Engelli Denizci Er Beytullah Güven; vatani görevi bir gün dahi yapmanın gurur verici olduğunu, bu duyguyu en üst derecede yaşadıklarını belirtti.

 Vali Pehlivan ve protokol üyeleri yemin töreninde, 56 denizci ve 19 Jandarma Er olarak temsili askerlik yapan 75 engelli vatandaşın terhis heyecanına ortak olup, omuz omuza silah ve bayrak üzerine el basarak yemin eden engelli vatandaşlara terhis belgelerini verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA