Hayalleri göçük altında kaldı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Hayalleri göçük altında kaldı!


 

Üniversite okuma hayali ile çatışma ortamından kaçarak, ekmek parası kazanmak için Mersin’e gelen 17 yaşındaki Şırnak’lı Selman, hayalleri ile birlikte çalıştığı kapalı yüzme havuzu inşaatındaki göçüğün altında kalarak yaşamını yitirdi!...

SONER AYDIN

Türkiye’de terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar aralıksız sürürken, bu sürecin en çatışmalı geçtiği bölgelerden olan Şırnak’ın İdil ilçesinden, ekmek parası için Mersin’e çalışmaya gelen 17 yaşındaki Selman Mertaslan, kaderini değiştiremedi!
Mersin’de kapalı havuz inşaatında yaşanan göçükte yaşamını yitiren 17 yaşındaki Selman Mertaslan’ın hikayesi yürek burktu. Liseyi dışarıdan okuyan ve inşaatta çalışarak ailesine yardım eden Selman’ın en büyük hayali üniversite okumaktı!

EN BÜYÜK HAYALİ ÜNİVERSİTE OKUMAKTI!
Memleketinden 3 ay önce çalışmak için Mersin’deki ağabeyinin yanına gelen 4 kardeşin en küçüğü olan Selman Mertaslan, inşaatlarda çalışarak ailesine yardımcı oluyordu. 
Akrabalarından bir çok kişiyi kazalarda ve son aylarda yaşanan çatışmalarda kaybeden Selman’ın ailesi de maddi imkansızlıklardan dolayı dağıldı. 
İdil’de yaşlı anne ve babası ile yaşayan ancak çalışmak için Mersin’deki ağabeyinin yanına gelen Selman’ın diğer ağabeylerinin de çalışmak için başka şehirlere gitmek zorunda kaldığı öğrenildi. Hem çalışıp ailesine bakan, hem de dışarıdan lise okuyan Selman’ın en büyük hayali ise üniversite okumaktı…. 

GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ…
Mersin’de geçen hafta Cuma günü akşam saat 17:00 sularında Doğtaş Yapı’ya ait site inşaatının kapalı havuz bölümünde meydana gelen göçükten bir işçi yaralı kurtarılmış, 17 yaşındaki çocuk işçi Selman Mertaslan’ın ise saatler sonra cansız bedeni çıkartılmıştı. 
Ailesi tarafından adli tıptan cenazesi alınan Selman haftasonu memleketi Şırnak’ın İdik ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA