İstiklal Caddesi’ne itirazlar reddedildi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İstiklal Caddesi’ne itirazlar reddedildi!


 

Mersin’de Büyükşehir Belediyesi’nin halkın görüşünü almadan İstiklal Caddesi’nde yapmakla eleştirildiği tek yön uygulamasına ilişkin yaklaşık 9 aydır belediyenin ilgili komisyonlarında bekleyen 145 adet itiraz CHP’nin meclis üstünlüğü ile reddedildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 8 Ağustos 2023 tarih ve 362 sayılı kararı ile onaylanan Akdeniz İlçesi, Kent Merkezi sınırları içerisinde İstiklal Caddesinin tek yön olarak projelendirilmesi çalışmasına tepkiler sürse de, itirazlar dikkate alınmıyor.

Mersin’de Büyükşehir Belediyesi’nin halkın görüşünü almadan İstiklal Caddesi’nde yapmakla eleştirildiği tek yön uygulamasına ilişkin yaklaşık 9 aydır belediyenin ilgili komisyonlarında bekleyen 145 adet itiraz CHP’nin meclis üstünlüğü ile reddedildi.  

 

“145 ESNAFIN ŞİKAYETİ DİKKATE ALINMALIYDI”

Kararla ilgili AKP’li Soner Solak’ın şerh düştüğünü anımsatan AKP’li Muhammet Emin Tunçaz, “Komisyonlarda, ilgili mevzuat üzerinde yapılan incelemeler neticesinde Adana Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğünün kararı ile uygun görülen konunun oy çokluğuyla kabulüne karar verildi. Bu komisyon kararı İstiklal Caddesinin tek yönlü hale getirilmesi ile ilgili yapılan 145 adet itiraza ilişkin bir konu.

Sanki bu komisyon raporundan bu meselenin Adana Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nun kararının beklendiği ve ona istinaden bir dayanarak teşkil edecek şekilde bu kararın verildiği anlaşılmış. Oysa bizim idaremizin yani belediyenin buradaki gerekçesi yapılan incelemeler çerçevesinde düzenlemelerin mevzuata uygun olduğu çerçevesinde olduğu için bu ret kararı veriymiş.

Bir düzenlemenin mevzuata uygun olması o bölgede bu hususta, bölgenin sakini olan işletmesi, dükkanı olan, bölgenin esnafı olduğu düşünülen bu 145 itirazın dikkate alınmaması neticesini doğurmamalıydı. Yani mevzuata uyabilir, Kültür Varlıklarını Koruma kurulu da buna itiraz etmeyebilir. Ama bu hususların oradaki esnafın bu yöndeki talepleri dikkate alınarak, bir kere daha incelenmesini, oradaki şikayetlerin eğer hakiki şikayetler ise orada bir mağduriyet doğdu ise bunların giderilmesi yönünde değerlendirilmesini bir kez daha meclisin takdirine sunuyorum” dedi.

 

“İTİRAZLAR SİYASİ OLARAK BEKLETİLDİ”

Konuyla ilgili söz alan CHP’li Meclis üyesi Uğur İnce ise, “Aslında bu konu geçmiş yıllarda da gündeme geldi. Yaklaşık 1,5 yıldır kent gündemini işgal eden bir konu. İstiklal Caddesi’nin tek yön olması aslında tüm Ulaşım Master Planlarında belirlenmiş, akabinde Akdeniz’de yaptığımız Kentsel Yenileme Projesinin bir kapsamında tüm onayları alınmış bir konu.

Yalnız şöyle bir olay oldu; geçen dönem biz Kültür Varlıklarından izin alarak o bölgede üst yapı çalışmaları başlattık. Akabinde kamu yararı içerdiği için kurul bu tarz çalışmalara izin verdi. Ulaşım aksları tamamlandı ancak geçen dönem bu konuya yönelik itirazlar komisyonda bekletildi. Geçen yıl Eylül’de düzenleme askıya çıkmış, bu süre içerisinde komisyon olayı siyasi olarak ele almış ve bir karar üretmemiş. Biz geldiğimiz zaman insanların itirazlarına baktık ve reddederek şuan ki kullanıma uygun imar planı değişikliğini karara bağladık. Teknik anlamda herhangi bir sıkıntı yok. Zaten AK Partili arkadaşımız da onay vermişti ama şimdi şerh düşülüyor. Üst yapı çalışmasında sorun olsaydı, izin alınmasaydı ilgili resmi kurum burada yürütmeyi durdurma kararı verirdi” diye konuştu.

İtirazların reddi oy çokluğuyla kabul edildi.   


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA