Sağlık emekçileri vergide adalet istiyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sağlık emekçileri vergide adalet istiyor


 

Sağlık emekçileri ‘Vergide Adalet Eylemi’nin 11’inci haftasında, tasarruf paketinin çalışanların sırtına yeni yükler getireceği endişesini gündeme taşıdı.

YUSUFCAN GÜDÜK

 

Mersin’de sağlık emekçileri, Vergide Adalet Eylemlerinin 11. Haftasında, Yenişehir Barbaros Aile Sağlığı Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya; Mersin Tabip Odası (MTO), SES, Birlik ve Dayanışma Sendikası (BDS), Genel Sağlık İş Sendikası, Hekim Birliği Sendikası, Hekim Sen, Mersin Aile Hekimleri Derneği (MAHDER), Mersin Aile Sağlığı Çalışanları Derneği (MASÇAD) ve Tabip- Sen üyeleri katılım sağladı.

 

“BAHAR GEÇTİ YAZ GELDİ ADALET HALA GELMEDİ”

Basın açıklamasını okuyan MASÇAD Başkanı Serap Karatüzün, vergide adalet yerini buluncaya kadar eylemlerine devam edeceğini söyleyerek, “Mart ayıydı, hekimlerimiz ‘Bahar Geldi Vergide Adalet gelmedi’ demişti; vergide adalet mağduru olanlar hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarıydı ve hep beraber sesimizi duyuruncaya kadar birlikte mücadeleye devam dedik. Bahar geçti yaz geldi adalet hala gelmedi. Sağlık emekçilerinin haklı talebine kör ve sağır iktidar, Sağlık Bakanlığı bizi görüp duymamakta ısrarcı olsa da biz sonuç alıncaya kadar vergide adalet istiyoruz demeye devam edeceğiz hep beraber….

 

“MAAŞLAR TL İLE ÖDENİRKEN DÖVİZLE VERGİ ALINIYOR”

Söylenecek her şey haftalardır söylendi, taleplerimiz dile getirildi, rakamlar konuşuldu bunların hepsini yeni baştan uzun uzun söylemek istemiyorum. Özetle; maaşlar TL ile ödenirken dövizle vergi alınıyor ülkemde. Belli ki sayın yetkililer, bizleri huzurla işlerimizin başında görmek yerine sahalarda görmeyi tercih ediyor. Sadece sağlık çalışanlarından değil ücretli kesimlerin tümünden düşük ücret, yüksek vergi kesintileri ve dolaylı vergilerin yüksekliği ile toplumda gelir ve vergide eşitsizlik, adaletsizlik yaratıyor.

 

“YÜZDE 35’E VARAN VERGİ KESİNTİLERİNE SON VERİLMELİ”

Bizler, Aile hekimliği merkezlerinde koruyucu sağlık hizmetlerini yerine getirmemiz gerekirken birçok angarya ile omzuna tonlarla yük yüklenip yetmezmiş gibi fantezi cezalarla iş huzurunun kaçırıldığı bir de üstüne ağır vergilerle çalışma barışının bozulduğu sistemi kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz.

Aile Hekimliği ve hastanede çalışan tüm sağlık personelinden her ay giderek artan oranlarla yüzde 35’e varan vergi kesintilerine son verilmesini, ücretlerimizden yapılan vergi kesintilerinin her ay sabit ve en fazla yüzde 15 oranında olmasını istiyoruz.

Toplum sağlığının temel taşı olan koruyucu sağlık hizmetleri hastalıklara ayıracağınız bütçeden daha az maliyetlidir, yaptığınız yanlış uygulamalarla işimizi yapmamıza engel olmaya çalışıyorsunuz ama olamayacaksınız. Bizler görevlerimizin bilincinde haklarımız için hep birlikte örgütlü mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

 

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e sorular da yönelten Karatüzün, “Bizlerden ek vergi kesintileri yaptığınız oranlarda vergi aldığınız şirket var mı?

Vergisini sildiğiniz, yüksek vergi muafiyetleri sağlayarak kamudan beslediğiniz şirketlere desteğinizi kesecek misiniz?

Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını vermeyi, haksız ve adaletsiz vergi kesintilerinden vazgeçmeyi düşünüyor musunuz?

Halkımızdan alınan adil olmayan ekonomik ve sosyal eşitsizliğe kaynaklık eden dolaylı vergileri azaltmayı düşünüyor musunuz?

Kamuda gösterişe, şatafata, israfa dayalı harcamaların son bulacağını söylediğiniz tasarruf paketinin çalışanların sırtına yeni yükler getirmeyeceğini söyleyebilir misiniz?

Halkın sağlık hakkı, sağlık çalışanlarının haklı mücadelesi ve vergi adaleti için yürüttüğümüz mücadele sonuç alınana dek sürecek. Bu mücadeleye katılımınız için tüm mağdur olan çalışanları ve halkımızı Çarşamba eylemlerimize davet ediyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA