Yüksek su ücretine ‘yasal’ savunması’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yüksek su ücretine ‘yasal’ savunması’


 

Yüksek su fiyatlarına yönelik eleştirilere Pamukluk Barajı’nda DSİ’nin verdiği sözü tutmaması savunmasını yinelen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ayrıca fiyatlandırmanın kanunlara uygun olduğunu dile getirdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Mayıs Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapıldı.

 

YÜKSEK SU FİYATLARINA PAMUKLUK YANITI

Mecliste sandalye üstünlüğünün seçimler sonrası CHP’ye geçmesi ile dev kiralama ve satış yetkisi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bazı meclis üyelerinin hizmet taleplerine yine engellendiği iması ile yanıt verdi.

Özellikle su fiyatlarında düzenlemeye gidilmesi konusunda sık sık Pamukluk Barajı’nda verilen sözlerin tutulmamasına değinen Seçer yine bu konuda tekrara düştü.

“Pamukluk Barajı ile ilgili arıtma ishale hattını DSİ yapacak ve bize devredecekti ama 8 yıl boyunca bir çivi bile çakılmadı” diyen Seçer, “Artık bunu nedenini vatandaşlarımız değerlendirecektir. 2016’da belediye DSİ ile protokol yapıyor, aradan 8 yıl geçiyor ortada her hangi bir çalışma yok çünkü 2019’da başka bir belediye başkanı geliyor ve o Cumhur İttifakına mensup değil. Benim tek başıma gücüm yetmiyor. DSİ ile yaptığımız mutabakatta, bu protokole uyulmayacağını ama yeni bir anlaşma yapılabileceğini anlatılar. Biz de ishale hattını DSİ yapsın, MESKİ de arıtmasını yapsın dedik. DSİ ihaleye çıktı ve inşaata da başlamak üzere. Arıtmanın bize maliyeti 80 milyon Avro, bunun yaklaşık yarısından fazlasını 46 milyon Avro’sunu hibe olarak temin ettik. İhale hazırlıklarını tamamladık. Kısa süre sonra oranın inşaatına başlayacağız ve ondan sonra bitimine mukabil oradan cazibe ile Mersin merkeze içme suyu vereceğiz ve bu da bizim maliyetlerimizi düşürecek. Yani ortada gecikmiş bir çalışma var.

Yaptığımız fiyat belirlemeleri kanuni çerçevededir. Su fiyatlarımızı yasal çerçevede belirliyoruz. Su fiyatlarındaki yükseklik şikayeti önümüzdeki gelişmelerle ortadan kalkacak. Ayrıca Mut ve Bozyazı’da indirimli fiyat tarifesi uyguluyoruz. Bölgenin bize sağladığı avantajı vatandaşımıza yansıtıyoruz” dedi.

 

MUHALEFETTEN DESTEK İSTEDİ

Mersin’in hakkını alamadığını da savunan Seçer, hükümet nezninde Mersin’in taleplerinin takipçisi olunması gerektiğini söyleyerek, “Taleplerimiz gerçekten Mersin’in yararına ise geciktirilmez. Siz şikayetten, vatandaş eziyetten kurtulur biz de hizmet yapmanın gururunu yaşarız. Sizleri de yardımına ihtiyacımız var. Mersin’in yararına olan konuları lütfen bürokraside siz de takip edin ki şikayet gerekçeniz ortadan kalksın. Birçok konu var ki bunların tamamı da sayın cumhurbaşkanına partimiz tarafından iletildi. Geçtiğimiz günlerde Mehmet Özhaseki ile partimizin yetkilendirdiği arkadaşlarımız bir araya geldi. Gecikmeler, talepler, sekteye uğrayan konular görüldü. Asıl bundan sonraki süreçte bir gelişme olursa hakikaten hükümetin bakış açısı değişti diyeceğim.

 

“SİZ DE SES YÜKSELTİN, HİZMET İSTEYİN”

Bizim derdimiz Mersin. Burada olma nedenimiz Mersin. Biz kendi yağımızla kavrulan bir memleket olmalıyız, bizim yağımızla ülke hazinesi kalkınabiliyorsa, Mersin’in ülke hazinesine ağladığı katkı düzeyinde bize hizmet gelmesi lazım. Mersin, Türkiye hazinesine ilk 7’de katkı sunuyorsa topladığı vergi ile aldığı hizmetlerde de 20 -25’inci sıralarda değil ilk 7’de olması lazım. Bu söylediğimiz hepimizin ortak talebi olmalı.

Karadeniz’de deniz doldurularak havalimanı yapılıyorsa artık Çukurova Havalimanı’nı da bitirmelisin. Pamukluk Barajının açılış tarihi 2013’tü. Bize hizmet gecikti mi halkın cebinden maliyet olarak, geri kalmışlık olarak çıkıyor. Biz hükümeti eleştirmiyoruz, Mersin’in hakkını istiyoruz. Bir an önce otoyolun yapılması lazım. Bunları dile getirmeliyiz, bunlardan çekinmemeliyiz. İkinci bölgeden meclis üyelerimize sesleniyorum özellikle bir ay sonra Tece’den öteye geçmek işkence olacak, hep beraber sesimizi yükseltelim de otoyolu bitirelim. Siz de ses yükseltin, hizmet isteyin ama Mersin’in menfaatine olan konularda ortaklaşalım, sesimiz tek çıksın” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA