Verdiğiniz sözleri tutun! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Verdiğiniz sözleri tutun!


 

Genelde AKP hükümetine yerel de ise MHP’ye, Mersin’e verdikleri sözleri tutmaları için çağrı yapan CHP Milletvekili Atıcı, “Yapamıyorsanız da bırakın” dedi.

Hediye Eroğlu

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, TBMM 26. Dönemi ilk 6 aylık faaliyetlerini düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuna anlattı. 
Partisinin il başkanlığında düzenlediği toplantıda Atıcı’ya, İl Başkanı Abdullah Özyiğit ile partililer de eşlik etti. 
Toplantı öncesi söz alan İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı 1/50 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı’na işlenmeye çalışılan Akkuyu Nükleer Santrali Projesi’ne karşı mücadeleyi sürdürmekte kararlı olduklarının altını çizdi. 
Ayrıca yarın; ‘Şehitlere Saygı’ yürüyüşü gerçekleştireceklerini açıklayan Özdemir, “Yarın saat 18:00’de Forum AVM’den başlayarak Barış Meydanı’nda sona erecek yürüyüşümüze tüm Mersin halkını bekliyoruz. Ülkesini, bayrağını, barışı seven gelsin. ‘Şehitlere Saygı’ yürüyüşünde, ‘terörle yaşamaya alışmayacağız’ diyeceğiz” dedi.

MECLİS’TE MERSİN’İN SESİ OLDUK
Ardından söz alan Milletvekili Aytuğ Atıcı ise öncelikle ilk 6 ayda Mersin’de ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı çalışmalar ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. 
İlk 6 ayda 5 araştırma ve 8 soru önergesi verdiğini bildiren Atıcı, “Bu teklif ve önerileri verirken sadece şikayet etmedik, çözüm de ürettik” dedi. 
Ayrıca yine 6 ayda TBMM kürsüsünde 57 defa söz aldığını işaret eden Atıcı, “Meclis haftada 3 gün çalışsa, günde bir defalık konuşmaya denk gelir. Bu da demek oluyor ki Mersin’in sesi oluyoruz” dedi.
Milletvekili Atıcı ayrıca, nükleer santrali engellemek için her platformda çalıştığını da belirterek, “Konuyu sık sık TBMM gündemine getirdik ve güneş, rüzgâr gibi yenilenebilir kaynaklarla enerji sorunumuzun çözüm yolarını anlattık. Şimdi de 1/50 binlik plana işletilmeye çalışılan nükleer santral için Büyükşehir Belediye Başkanı ve meclis üyelerinin çok dikkatli olması gerektiğini söylüyoruz. Bu konu partiler üstü bir yaklaşımla ele alınmalı ve siyasete kurban edilmemelidir” dedi.
Yeni dönemde ise çocukların uyuşturucu belasından kurtulması ve kimsesiz çocukların kaldığı ‘Sevgi Evleri’ndeki uygulamalar ile istismar ve çocuk tacizlerine yönelik iyi ayrı tematik dosya açacağını dile getiren Atıcı, bu çalışmaları tamamlayarak, önerilerle birlikte kitap haline getirecekleri bilgisini verdi.

AKP SÖZLERİNİ TUTMADI!
Mersin’in işsizlikten çevre sorunlarına, tarımdan ekonomiye bir çok sorununa çözüm aradığını ve Mersin’e verilen sözlerin takipçisi olduğunu vurgulayan Atıcı, “Örneğin Mersin’de lojistik kelimesini ağzına alamayacak tek parti AKP’dir. Çünkü Lojistik Köy sözünü AKP yıllar önce vermişti. Mersin’in lojistik talepleri için; 2002’de Mersin’i Duabi yapacak olan dönemin bakanı Kürşad Tüzmen, 2007’de Bakan Zafer Çağlayan ve son olarak Bakan Lütfi Elvan söz vermişti. 
Havalimanı, otoban bağlantısı, lojistik köy, yeni liman sözleri yerine gelmedi. Mersin halkının; 3 bakan söz vermesine rağmen kentte lojistik adına hiçbir şey yapılmadığını görüp, bunların verdiği sözleri yapıp yapmayacağını düşünmesi lazım. Verilen sözlerin yerine getirilmemesi nedeniyle Mersin Limanı, yerini İskenderun’a kaptırmaya başladı” dedi. 
Mersin’in sadaka da, yardım da istemediğini vurgulayan Milletvekili Aytuğ Atıcı, “Hakkımızı versinler yeter. Mersin vergi ödemede 6’ıncı sırada. Ama yatırım ve hizmet alımında 24’üncü sırada!...
Bu Allah’tan revamı? Son 14 yılda AKP’nin Mersin’e yaptığı yatırımlar nedir? Akdeniz Oyunları’nda 1 koyup 5 aldılar. Sözde 500 milyon TL’lik yatırım ile tesisler yaptılar. Ama bunun karşılığında Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nu aldılar. Yapılan tesislerin oyunlar biter bitmez binaların çatılarının nasıl aktığını hep birlikte gördük” diye konuştu.


MERSİN’DE OTOGAR SORUNU YAŞANDIĞI İÇİN BİR İNSAN ÖLDÜ MÜ?
Yerelde ise Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile otogar sorununa yönelik yaşadığı tartışmaya atıfta bulunarak MHP’ye, verdiği sözleri yerine getirme çağrısı yapan Atıcı, “Millet bizi birbirimize cevap yetiştirelim diye seçmedi. Herkes görevini yapacak” dedi. 
Meclis’te; “Mersin’de otogar sorunu yaşandığı için bir insan öldü mü?, Mersin’de otogar sorunu çözülemediği için otobüsler taşlanıp, camları indirildi mi?” sorularını gündeme getirdiğini anımsatan Atıcı, bunu da Kocamaz göreve geldikten 2 yıl 2 ay sonra sorduğunu söyledi. “Halbuki biz bu otogarı CHP döneminde bitirmiştik. Seçim nedeniyle açılışını erteledik. MHP kazandı ve biz götürdük anahtarı teslim ettik, Sayın Kocamaz da açılışını yaptı. Eğer ben bu söylemleri seçimden 2 ay sonra yapmış olsaydım herkes haklı olabilirdi. Ama 2 yıl 2 ay geçmiş, görev süresinin neredeyse yarısına gelmiş bir belediyemiz maalesef otogarı işletememektedir” dedi. 
Halkın otogarın neden işletilemediği konusu ile ilgilenmediğini, mağdur olduğunu ve  Mersin’e yakışmayan bir durumun yaşandığını belirten Atıcı, “Biz sadece eleştirmiyoruz çözüm de öneriyoruz. Otogar ihalesinin şartları yerine getirilmediyse, ihaleyi iptal edin ve otogarı Mersin halkı adına belediye olarak işletin. Koskoca Mersin’i yöneten bir belediye otogarı mı yönetemeyecek?” dedi.

“OTOGAR MİLLETİN MALI; MİLLETİN MALINI SATTIRMAYACAĞIZ”
Otogarın satışı ile ilgili de açıklama yapan Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, “Biz milletin malını sattırmayız, sattırmayacağız. Orası Mersin halkının malıdır. Oradan Mersin halkı belediye aracılığıyla gelir elde edecektir. Çözüm önerilerimiz var. Yeniden ihale yapın, başka birisi işletsin veya belediye kendisi işletsin.

HARAKİRİ YAP DEMEDİK, İSTİFA ET DEDİK
Biz siyasi rant sağlamaya çalışsaydık, sayın Kocamaz’ı istifaya davet etmezdik. Harakiri yapın demedik, yapamıyorsanız istifa edin dedik. Polemik yapacak olsam,’ Allah aşkına orada oturmaya devam et, orada oturduğun sürece CHP’nin oyları artmaya devam ediyor’ derdim. Biz Mersin’i düşünüyoruz. Bizim sevdamız da, aşkımızda, gücümüz de Mersin’dir. Biz birinci sıraya Mersin’i, ikinci sıraya Türkiye’yi koyarız. 
Hangi parti olursa olsun ben başarılı olmasını isterim çünkü bundan halkımız kazançlı çıkar. Birinin başarısızlığı üzerine başarı öyküsü yazmak kolaydır ama doğru değildir.
AKP de MHP’de verdiği sözleri tutmak zorundadır. Ağızdan çıkan söz namustur, şereftir. Sayın belediye başkanının da verdiği sözleri tutmasını bekliyoruz.  Ne söz verdiyseniz, onları yapın. Ayrıca hiç kimse bizim seviyemizi aşağı çekmeye muvaffak olamadı, olamayacak. Herkes, hepimiz Mersin kenti için çalışacağız” şeklinde konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA