İşimiz torpile mi kaldı? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İşimiz torpile mi kaldı?


 

Mersin’de Temmuz ayında açılması planlanan, Türkiye’nin ilk şehir hastanesi için İŞKUR üzerinden ilk etapta alınacak 670 temizlik personeli için müracaatlar başladı.

Duyurusu yapılmayan alım için ilk gün yaklaşık 550 kişi başvuru yaptı. 

İŞKUR binasının fiziki yetersizliği nedeniyle zaman zaman izdiham yaşanırken, bazı vatandaşlar “Biz kapıdan girmekte bile zorlandık. Ama birilerinin torpil ile işini hallettiğini duyuyoruz” dediler.

HEDİYE EROĞLU-SONER AYDIN-ÖZEL

Kamu-özel ortaklığıyla 2014 yılında temeli atılan bin 250 yatak kapasiteli Mersin Şehir Hastanesi'nin inşaatının büyük bir bölümü tamamlandı. Temmuz ayında açılması planlanan tesis, Türkiye'nin hizmete girecek ilk şehir hastanesi olacak.
Toplam 233 dönüm alana kurulan ve 370 bin metrekare kapalı alana sahip hastane açıldığında 4 bin kişiye istihdam kapısı olacak. Günlük 6-8 bin hastaya hizmet vermesi hedeflenen hastanenin 1 Temmuz itibarıyla hizmete açılması planlanıyor.

İZDİHAM YAŞANDI
Hastanede çalışacak personel alımı için Çalışma ve İş Kurumu İl Mersin Müdürlüğü (İŞKUR) harekete geçti. İŞKUR üzerinden alınacak bin 600 personelden ilk olarak 670 kişilik temizlik personeli için başvurular dün başladı. İlk gün yaklaşık 550 kişinin başvurduğu alımlar için müracaatlar bugün sona erecek. Bugün de yüzlerce vatandaşın İŞKUR’a müracaat etmesi beklenirken, ilk gün büyük zorluklar yaşayan vatandaşlar duruma isyan etti. 
İŞKUR binasının fiziki yetersizliği nedeniyle zaman zaman izdiham yaşandı. Özellikle kurumun girişi kapısında sık sık itiş kakış ve tartışmaların yaşandığı görülürken, vatandaşlar saatlerce kurum önünde beklemek zorunda kaldı. 

TORPİL İDDİALARI GÜNDEMDE!
Duruma isyan eden Mersinliler, “İş, aş umuduyla başvuruya geldik ama kapıdan girmekte bile zorlandık. Saatlerdir müracaat için bekliyoruz. Bina yetersiz, personel yetersiz. Zor şartlarda geldik. Çoluk çocuk perişan olduk. Bu işin daha insani bir şekilde yapılması sağlanamaz mı? Böyle yoğunluk olacağı öngörülemiyor mu?” dediler.
Öte yandan torpil iddialarının da gündeme geldiği alımlar ile ilgili bazı vatandaşlar, “Biz kapıdan girmekte bile zorlandık. Ama birilerinin torpil ile işini haletliğini duyuyoruz. Duyduklarımıza göre siyasiler üzerinden iş bitirme devam ediyor. Türkiye’de değişen bir şey yok. Bir umuttur diye bekliyoruz” dediler. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA