Meslek örgütleri susturuldu mu? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Meslek örgütleri susturuldu mu?


 

Kentsel yağma ve talanın olduğu tüm noktalarda halkın, haklı mücadelesinin yanında duran Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne bağlı meslek odalarının Mersin’de yaşanan ve 1 çocuk işçinin yaşamını yitirdiği göçük ile ilgili günlerdir bir açıklama yapmaması, “Meslek örgütleri susturuldu mu?”

HEDİYE EROĞLU-SONER AYDIN

Muhalif duruşları nedeniyle iktidarın hedefinden düşmeyen meslek örgütlerine baskılar sonuç mu verdi? Son olarak Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’ne polis baskını yapılırken, yöneticiler göz altına alındı.
Tüm bu yaşananlar, “Meslek örgütleri susturuldu mu?” sorusunu gündeme getirdi. Zira; Mersin’de 5 gün önce bir işçinin yaşamını yitirdiği ve ihmal iddialarının gündeme geldiği göçük ile ilgili hiçbir meslek örgütü açıklama yapmadı!
İMO Mersin Şube Başkanı Halil Deveden, göçük ile ilgili sorularımıza yanıt vermekten kaçınırken, “Olay yargıya intikal ettiği için konuşmamın doğru olmayacağı görüşündeyim” diyerek susmayı tercih etti. 
Yine konuyla ilgili görüşlerini almak için aradığımız Mimarlar Odası Mersin Şubesi de, görüş bildirmekten kaçındı. 
Ancak Mimarlar Odası Mersin Şubesi, yaptı yazılı açıklama ile odanın İstanbul Büyükkent Şubesi’ne yapılan polis baskınını kınayarak, “Yöneticilerimiz derhal serbest bırakılsın!” çağrısı yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA