Gölet ve sulama sorunları çözülüyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gölet ve sulama sorunları çözülüyor!


 

Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Ersin Akdoğan, Mut ilçesinin Çömelek Mahallesine gölet ve Silifke’nin Çamlıbel ile Kıca mahallelerine tarımsal sulama kazandıracaklarını belirtti.

Çamlıbel Mahalle Muhtarı Mehmet Arslan, Kıca Mahalle Muhtarı Osman Çakır, Çömelek Köyü Muhtarı Ahmet Güney Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Ersin Akdoğan’ı ziyaret etti.

“Toprak o kadar cömert ki, dökülen her damla alın terinin karşılığını verir” diyen Ersin Akdoğan, “Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği Tarımsal Sulamadaki çalışmaları ve izlediği yol ile tarıma suyuna ve çiftçisine sahip çıkmıştır. Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliğimiz Tarımsal Sulama alt yapısının evrilmesinde ve modern hale dönüştürülmesinde stratejik planlama ve karar süreçlerinde yer almış ülkemizdeki diğer bölge birliklerine önderlik yapmıştır” ifadelerini kullandı.

En büyük yatırımın insana yapıldığını belirten Akdoğan, şöyle devam etti:

“En büyük yatırım insana yapılan yatırım” sözüyle bütünleşen Birliğimiz hayatın her evresinde insanoğlunun şekilleneceği, yeniliklere açık ve meraklı olmaları, cesaretle risk üstlenmeleri, yüksek enerji potansiyeline sahiplik, tarım sektörümüzde en önemli sosyal sermayedir. Bu anlayış içerisinde çiftçimize, tarımımıza ve suyumuza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Suyun yaşamımız için gerekliliği herkesçe bilinir ve söylenir. Öyle ki, ülkemizin varlığı, güvenlik çıkarları, tarımsal ve ekonomik gelişmeleri açısından da büyük önem arz ettiğine göre temel insan hakları arasında sayılmaktadır. Suyun temel insan hakları arasında sayılıyor olması ona gerekli özenin ve saygının gösterildiği anlamına da gelmemektedir. Ülkemizin su kaynakları ancak ihtiyaca cevap verebilecek durumdadır. Su kıtlığı çeken ülkeler arasında yer almamakla birlikte hızla nüfusun artması, bilinçsiz kullanım, yıllık yağış ortalamasının dünya ortalamasından düşük olması gibi etkenlerle suyumuzu her yıl biraz daha kaybetmekteyiz. Sudan bir sebep olarak gördüğümüz ‘suyumuza’ sahip çıkıp etkin kullanım yollarına gitmeliyiz.”

Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Ersin Akdoğan, amaçlarının mahallelerin bütün verimli arazilerini sulanarak ekonomiye katkı sağlamak olduğunu belirterek, “Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği olarak Silifke’nin 23 mahalle muhtarını da yanımıza alarak Adana DSİ 6. Bölge Müdürlüğüne ziyaret gerçekleştirdik. Ziyaret çok olumlu geçti. Mahallelerimizi gölet ve tarımsal sulama ile tanıştıracağız” dedi.

Bölgenin çok verimli tarım arazilerine sahip olduğunu belirten Akdoğan, “Yapılacak olan Gölet ve tanımsal sulama ile birlikte hem üretim artacak hem de Ülke ekonomisine büyük katkı sağlanacaktır. Göledin en kısa sürede yapılması için takipçisi olacağız” diye konuştu. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA