Toros Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toros Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu


 

Toros Üniversitesi’nde, 2015-2016 eğitim öğretim yılında mezun olan öğrenciler, diplomalarını törenle aldı.

Haber Merkezi

Görkemli tören Edip Buran Spor Salonu'nda düzenlendi. Törene; Mersin Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir ile aileler ve öğrenciler katıldı. Tören, öğretim elamanları ve mezun öğrencilerin resmi geçidiyle başladı. 

MEZUN SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Rektör Yüksel Özdemir, her geçen yıl daha fazla sayıda mezun vermeye başladıklarını belirterek, "Üniversitemizden geçen yıl öğretim yılı sonunda önlisans, lisans ve lisanüstü programlarından 358 öğrenciyi mezun ederken, bu yıl ise 919 öğrencimiz mezun olmuştur. Sevgili mezunlar ilk olarak şunu belirtmek isterim ki bizlerin en büyük başarısı ve ödülü sizlersiniz. Bugün tamda bitti dediğiniz, ne zorlukla çektik dediğiniz bir sürecin sonuna geldik. Şu andan itibaren sizler için yen bir sayfa açıldı. Hayatınızda artık daha büyük görevler daha büyük sorumluluklar sizleri bekliyor" diye konuştu.
Mezunları bugünlere yetiştirmenin heyecanı içinde olduklarını belirten Özdemir, "İşte bugün o gün. Bu muhteşem manzara bizleri geleceğe taşıyacak olan parlayan yıldızlar, sizler artık öğrendiklerini uygulama, yaratıcılığınızı ön plana çıkarma, meseleleri bütün boyutlarıyla ele alarak çözüme kavuşturma, kısacası ışığınızla bizleri aydınlatma günü. 
Sevgili aileler, sizlerin bu diplomalarda emeği, çabası, katkısı herkesten büyük. Her anında evlatlarımızın yanında sizler vardınız. İlk adımında, ilk kelimesinde, ilk düştüğünde yine sizler ayağa kaldırdınız. Zaman zaman onlarla aynı sınav telaşına girip zaman zaman onlarla birlikte sabahladınız. Onların hayat mücadelesinde yılmayıp onlara inanıp her zaman güç veren sizler oldunuz. Maddi ve manevi her türlü destek verdiniz" şeklinde konuştu.
Üniversitelerinin her zaman akla, mantığa ve bilime dayalı yöntemlerle hep ön plana çıktığının altını çizen Özdemir, "Her alandaki birikimini toplum yararına sunmayı misyon edinen, ülkemizin istek ve beklentilerinin ne olduğunun bilincinde olup şeffaflık ve hesap verilebilirlik anlayışıyla hareket eden bu kurumun bir parçası olmaktan onur duyduğumu ifade etmek isterim. Bütün çabamız ve gayemiz bölgemizin ve ülkemizin uluslararası standartlarda sürdürülebilir büyümeye katkı sağlayacak gelişimi için destekleyici faaliyetleri gerçekleştirerek, ulusal ve uluslararası platformda bütün boyutları en iyi şekilde algılayan, akılcı, ilkeli ve sorumlu bireyler hazırlamak ve bu bireyleri nitelikli toplum olarak kazanmaktır" dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından öğrencilere diplomaları verildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA