Baba-oğula bildiri tutuklaması! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Baba-oğula bildiri tutuklaması!


 

Nevruz bildirisi dağıttıkları gerekçesiyle 3 yıl 4 ay hapis cezası verilen Emekli-Sen Çukurova Bölge Temsilcisi Ahmet Tekir ve oğlu Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) üyesi Şafak Tekir evlerine yapılan baskın sonucu gözaltına alınarak, Mersin E Tipi Cezaevi’ne gönderildiler.

ATİLLA TULAY

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, 2012 yılında Nevruz bildirileri dağıttıkları gerekçesiyle haklarında açılan dava kapsamında 3 yıl 4 ay hapis cezası verilen Emekli-Sen Çukurova Bölge Temsilcisi Ahmet Tekir ve oğlu Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) üyesi Şafak Tekir'in serbest bırakılması için basın açıklaması yaptı.
Özgür Çocuk Parkı’nda yapılan açıklamaya; DİSK Emekli-Sen Mersin Şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu sözcüsü Yılmaz Bozkurt, İHD Mersin Şube Eş Başkanı Ali Tanrıverdi ve çok sayıda yurttaş katıldı.

“EL İLANINA 3 YIL CEZA”
Baba oğlun 2 Haziran günü evlerine baskın yapılarak gözaltına alınıp cezaevine gönderilmesinin kınayan SYKP Mersin İl Eş Başkanı Fırat Alper Gedik, "3 yıl önce kentimizde Newroz kutlaması için Tertip Komitesi’nin yaptığı basın açıklaması sonrası, Newroz’a çağrı için çıkarılan el ilanları dağıtılırken 6 kişi gözaltına alındı. Halkı kışkırtma, Newroz’a katılım çağrısı yapmak ve Yürüyüş Kanunu’na muhalefet etmekten dolayı yargılandı, el ilan dağıttığı için 6 arkadaşımıza 3 yıl 4 ay ceza verildi ve Yargıtay onayladı Ahmet Tekir ve Şafak Tekir yoldaşların evlerinden alınarak Mersin E Tipi Cezaevi’ne konuldu. Bu hukuk dışı uygulamaya derhal son verilip arkadaşlarımız serbest bırakılsın” ifadelerini kullandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA