Lübnanlılar’ın tercihi Çukurova oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Lübnanlılar’ın tercihi Çukurova oldu


 

Mersin’de kurulu SGS Tur Seyahat Acentesinin sahibi Nusret Kanatlı, Lübnan’dan uçak ve gemilerle yöreye Arap turist getiriyor.

Nusret Kanatlı, yaptığı açıklamada, 2002’den bu yana Arap ülkelerinde Çukurova yöresinin gönüllü turizm elçisi olarak çalıştığını söyledi. Yaklaşık 14 yıldır yaptığı çalışmalar sonunda Çukurova yöresini Arap ülkelerinin vazgeçilmezleri arasına soktuğunu belirten Kanatlı, şöyle konuştu:

"Yoğun ilgi nedeniyle Adana-Lübnan arası haftada bir olan uçak sefer sayısını 3’e çıkartmak durumunda kaldım. Kapadokya-Mersin ve Adana'da haftada en az 5-10 otobüs, Arap turistleri gezdiriyor. Ayrıca, Lübnan-Mersin arası özel gemi kaldırıyorum. Bütün bunları Çukurova aşığı ve bölge sevdalısı olduğum için yapıyorum. Çukurova’ya turist çekmek için var gücümüzle mücadele ediyoruz. Çukurova’yı Antalya ve İstanbul’a bir alternatif çekim noktası yapmaya çalışıyoruz."

"ARAP TURİSTLERİ TÜRKİYE’YE TAŞIDIM"
Nusret Kanatlı, bugüne kadar, Ortadoğu'dan Haliç'e ve Kuzey Afrika'ya kadar bütün Arap turistleri Çukurova'ya taşıdığını ifade ederek, şunları kaydetti:
"İlk başta bu insanları getirmek için yani marka değerimizi oluşturana kadar çok çalıştım ama şimdi, herkes gözü kapalı SGS Turizm'in ismine inanarak ve güvenerek bizleri tercih etmeye başladı. Bütün bunları yaparken hiçbir zaman yaptıklarımı reklam olarak kullanmadım ve perde önüne çıkmadım."
Kanatlı, başarmak için önce inanmak gerektiğini ifade ederek, "Benim başarımdaki en büyük etken, işime olan inancım ve kaliteden ödün vermeyişimdir" diye konuştu.
Arap turistlerin alışveriş turlarını kültür turlarından daha çok tercih ettiklerini anlatan Kanatlı, "Bundan dolayı bölgeye getirdiğimiz turistler pek görünmüyorlar ya da bölgede fark edemiyoruz. Maalesef Türkiye’de turizm sadece müze ve ören yerlerini ziyaret etmek olarak algılanıyor, oysa ki turizmin yüzlerce çeşidi olduğunu ve ülke ekonomisine en fazla shoping (alışveriş) turlarının döviz sağladığını hep unutuyoruz" dedi. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA