Vietnam, Mersin ile ticaretini artırma hedefinde | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Vietnam, Mersin ile ticaretini artırma hedefinde


 

Mersin ile ticari ilişkileri artırmak adına MTSO’yu ziyaret eden Vietnam Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Le Phu Cuong, “Mersin bir liman ve dış ticaret kenti. Birçok alanda rakip olmak yerine işbirliği yapabiliriz” dedi. MTSO Yönetim Kurulu üyeleri ise görüşmede özellikle Vietnam’a gerçekleştirilebi

Haber Merkezi

 

Vietnam Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Le Phu Cuong, MTSO’yu ziyaret etti. Görüşmeye MTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nuh Yükselgüngör’ün yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Sefa Çakır, Fuad Budur ve Alper Gürsoy katıldı.

Görüşmede Vietnam Hükümeti’nin yabancı yatırımcıya çok sıcak baktığını ve Mersinli yatırımcıları Vietnam’a davet etmek adına kente geldiğini kaydeden Phu Cuong, ticaretin karşılıklı olarak artırılması için Mersin’de bir ülke tanıtım toplantısı düzenlemek istediklerini söyledi. Phu Cuong, bu tür toplantılarla karşılıklı ticarette avantaj ve dezavantajların masaya yatırılıp ihtiyaçlar tespit edilerek, hangi ürünlerin ticaretine ağırlık verilmesi gerektiğinin saptanabileceğini dile getirdi.

 

ALTYAPI İNŞAATLARI VE SANAYİ YATIRIMLARINA İHTİYAÇLARI VAR

Vietnam’dan Türkiye’ye ağırlıklı olarak elektronik ürünler, tekstil ürünleri, deniz ürünleri, kağıt, kaju, pirinç, plastik gibi ürünler gönderildiğini ifade eden Phu Cuong, karşılıklı bu ürün gruplarının sayısının artırılabileceğini anlattı. Birçok dünya markasının Vietnam’da yatırımı bulunduğunu kaydeden Phu Cuong, ülkelerinde işçilik maliyetlerinin çok düşük olması nedeniyle yatırım tercih edildiğine dikkat çekti. Özellikle altyapı inşaatları ve sanayi yatırımlarına ihtiyaçları olduğunu dile getiren Phu Cuong, bu alanda yap işlet devret modeliyle yatırımcıları çekmeye çalıştıklarını söyledi.

 

NARENCİYE SATABİLİRİZ

MTSO adına söz alan Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Sefa Çakır ise yatırımların karşılıklı gerçekleştirilebileceğini anlattı. Vietnamlı yatırımcının Ortadoğu ve Avrupa’ya açılmak adına Türkiye ve özellikle de bir dış ticaret kenti olan Mersin’de yatırımı tercih edebileceğini belirten Çakır, “Bizler de Uzakdoğu’ya açılmak adına Vietnam’ı üs olarak kullanabiliriz” dedi. Vietnam’ın 91 milyon nüfusuyla çok büyük bir Pazar olduğunu ve Mersin’in ise yaş meyve sebzede Türkiye’nin lider kenti olduğunu belirten Çakır, Vietnam’a özellikle narenciye ihraç edebileceklerini anlattı. Ancak iki ülke arasında tarım alanında ticari bir anlaşma bulunmaması nedeniyle mevcut durumda bu ticaretin gerçekleşmediğini kaydeden Çakır, “Siz de biz de kendi ülkemizin bakanlıklarıyla gerekli temaslarda bulunarak bu alanda ticaretin önünü açmalıyız. Biz MTSO olarak bu işin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA