Karşıysan planı meclise getir! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Karşıysan planı meclise getir!


 

‘Mersin 1/50 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nın, Akkuyu Nükleer Santrali’nin yerinin işaretleneceği iddiaları nedeniyle 4 ay önce bitmesine rağmen Büyükşehir Belediye Meclis gündemine gelmemesi tepki topluyor.

Başkan Kocamaz’ı, ‘Nükleere karşıyım’ deyip, süreci yönetememekle ve spekülasyon yaratmakla eleştiren HDP’li Mustafa Güler, “Toplum oyalanıyor. Karşıysanız planı meclise getirin ve nükleersiz oylayın” çağrısı yaptı. 

Hediye Eroğlu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Akkuyu Nükleer Santrali’ni 1/100 bin ölçekli Adana-Mersin Çevre Düzeni Planı’nda işaretleyerek, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne de 1/50 binlik plana işaretlemesi için yapılan baskılara ilişkin tartışmalar sürürken, HDP’li Meclis Üyesi Mustafa Güler çarpıcı açıklamalar ile gündeme damga vurdu.

KOCAMAZ SÜRECİ YÖNETEMEDİ
Mustafa Güler; Bakanlığın 1/100 binlik plana Akkuyu’nun yerini işaretlediğini, Mersin’in işaretleyip, işaretlememesinin çok önemli olmadığını ancak buna rağmen tartışmaların Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi üzerinden yürütülmesinin yanlış olduğunu söyledi. 
“Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ‘Nükleer Santrali Plan’da işaretlemek istemiyoruz’ açıklamaları ile kenti belediyenin çapını aşan bir sürece sürükledi” diyen Güler, “Şuan spekülasyona açık bir durum yaşanıyor, bu da başkandan doğan bir olay. Başkan  süreci yönetemedi” dedi.

AKKUYU, BELEDİYENİN ÇAPINI AŞIYOR
AKP ve MP arasındaki merkezi ittifakın yerelde de var olduğunu ve Akkuyu Nükleer Santrali’nin işaretlenmesi ile ilgili belediye meclisine gelecek bir oylamanın, bu ittifak nedeniyle kabul edilebileceğini işaret eden Güler, “Yani AKP ve MHP ittifakı ile Akkuyu’nun yeri 1/50 binlik plana işaretlenebilir. O yüzden şuanki karşıtlığın belediyeye yönelik yapılması yerine bakanlığa yönelik yapılması gerekir. Ancak yaratılan süreç ile bu durum gözden kaçırılıyor. Bizim bakanlığın planından Akkuyu’nun yerinin işaretlenmesine karşı çıkmamız, bunun için anketler, açıklamalar yapmamız gerekiyor. Çünkü bu belediyenin çapını aşan bir olay” dedi.

PLAN 4 AY ÖNCE BİTTİ!
Öte yandan kentin yıllardır dört gözle beklemesine karşın 4 ay önce tamamlanan, ‘Mersin 1/50 binlik Çevre Düzeni Planı’nın 4 ay önce tamamlanmasına rağmen hala meclis gündemine getirilmemesini de eleştiren Güler, “Plan neden gündeme gelmiyor? Plan bir an önce önümüze gelmeli ve gerçekten Akkuyu Nükleer Santral Alanı işaretlenmeyerek meclisten geçmelidir. Çünkü Mersin nükleer santral istemiyor.

OYALIYORLAR!
Ben geçen planın ne zaman gündeme geleceğini sorduğumda bu ay getirileceğini söylediler. Ancak bugün yapılacak Büyükşehir Belediyesi Meclis gündeminde de bu konu yer almıyor. Başkan Kocamaz nükleere karşıysa, kaldırabiliyorsa plandan Akkuyu’yu kaldırsın ve planı meclise getirsin, neden oyalıyorlar? Başkan Kocamaz bir laf etti ‘nükleeri koymayacağız’ dedi ama şimdi altından kalkamıyor. Karşıysan nükleersiz planı meclise getirin. 
Toplum oyalanıyor. Ortada başka bir plan var. 100 binlik planda zaten işaretlenmiş 50 binlik planda olmasa ne yazar?” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA