Dilenciler Mersin’i mesken tuttu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Dilenciler Mersin’i mesken tuttu!


 

Mersin’de başta Suriyeli olmak üzere dilencilerin sayısı Ramazan ayında gözle görülür şekilde arttı! Kaldırımlar başta olmak üzere camileri ve parkları işgal eden dilencilere halk çözüm istiyor!

Hediye Eroğlu

Hoşgörü kenti Mersin, sıcak iklimi, kolay yaşanabilir bir kent olması nedeniyle Ramazan ayında adeta dilencilerin istilasına uğradı. Kentte Ramazan ayının gelmesiyle birlikte dilenenlerin sayısında da büyük bir artış oldu. Cami önlerinden bankalara, çay bahçelerinden evlerin kapılarına kadar her yerde dilencilere rastlamak mümkün olurken özellikle Cuma günleri çok sayıdaki dilenci, çarşı başta olmak üzere kentin değişik semtlerinde kamusal alanlarda halkın manevi duygularını suiistimal ederek haksız kazanç elde ediyor.
Mersin’deki dilencilerin büyük bölümünün il dışından geldiği bilinirken, yetersiz denetimler vatandaşlardan tepki topluyor.  

VALİLİK, BELEDİYELER HAREKETE GEÇSİN
Bazı vatandaşlar yetkililere seslenerek, “Vatandaşlar kenti mesken tutan, nereden geldikleri belli olmayan ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu dilenciler konusunda bir çözüm bulunmasını istiyor. “Yöneticilerimiz; toplumsal uzlaşı, zengin fakir arasındaki farklılaşmaların minimize edilmesi ve sosyal rehabilitasyon için proje üretsinler. 
İnsanların milli, vicdani ve dini duygularını istismar edip dilencilik yapan şebeke ve şahısların araştırılarak tespit edilmesini ve gerekli önlemlerin alınmasını, valiliğimiz, emniyet güçlerimiz ve belediye başkanlığımızdan talep ediyoruz” dediler. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA