Son gün 1 Temmuz! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Son gün 1 Temmuz!


 

1 Temmuz itibari ile SGK’ya prim borcu olan yaklaşık 5 milyon kişi, tedavi hizmeti alamayacak. Kararı gazetemize değerlendiren Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan, sağlık hakkının engellenmesinin insan hakkı ihlali olduğunu söyledi.

SONER AYDIN

 

Bakanları Kurulu’nun yeni düzenlemesi ile Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu bulunanlara 1 Ekim 2015’de geçici olarak sağlanan tedavi hizmetlerinden yararlanma süresi 30 Haziran’da sona erecek. Bu tarihe kadar tedavi olanlar, borçları dikkate alınmadan kamuya ait hastanelerde sağlık hizmetinden yararlanabilecek. Ancak prim borcu bulunan yaklaşık 4.5 milyon GSS’li ile yüz binlerce Bağ-Kur’lu, 30 Haziran’dan sonra tedavi hizmetinden yararlanamayacak.

 

“İNSAN HAKKI İHLALİDİR”

Sigorta prim borcu olanların 1 Temmuz itibari ile sağlık hakkından yararlanamamasını insan hakkı ihlali olarak niteleyen Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan, herkesin sağlık hizmetlerine ücretsiz olarak erişmesi gerektiğini vurguladı. “Sağlık hizmetine erişimin engellenmesi insan hakkı ihlalidir” diyen Uğurhan, yapılandırma yapılmaz ise Temmuz ayı itibari ile yaklaşık 5 milyon kişinin sağlık hakkından yoksun kalacağının dile getirdi.

 

“SAĞLIK HİZMETİ ÜCRETSİZ OLMALI”

“Biz buna temel insan hakkı ihlali olarak bakıyoruz ve bu uygulamanın kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz” diyen Dr. Ful Uğurhan, “Herkes ücretsiz bir şekilde insan olmanın gereği olarak sağlık hakkına sahip olmalı. Yani bu ülkede yaşayan herkes mülteciler de olmak kaydıyla sağlıktan yararlanmalı. Ve sağlıkta herhangi bir şekilde para alışverişinin olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Devlet sınırları içindeki her insanın hem koruyucu sağlık hizmetlerine hem tedavi edici sağlık hizmetlerine ücretsiz erişimini sağlamalıdır” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA