“Hırsızları ve yalancıları alkışlamayın” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Hırsızları ve yalancıları alkışlamayın”


 

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, kurucu müdürlüğünü yaptığı Mersin Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nun mezuniyet törenine katılarak, mesleğe adım atan genç sağlıkçıların mezuniyet sevincine ortak oldu.

Haber Merkezi

Aytuğ Atıcı, mezuniyet töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında "Bir çoğunuz bilmiyorsunuz ama benim buraya davet edilmiş olmamın nedeni milletvekili olmam değil. Ben bu okulun kurucu müdürüyüm. Bu şerefi taşıdım ve şu anda kendimi çok gururlu, çok onurlu ve çok mutlu hissediyorum” dedi

Karaduvar'da 2003 yılında kıt kaynaklarla kurulan okulun, öğretim görevlilerinin gönüllü çalışması ve özverisiyle geliştiğini; Türkiye'de ilk kez adli tıp teknikerliği bölümü kurularak ilkelere imza atıldığını belirten Aytuğ Atıcı, “Ellerimizle kurduğumuz okulun bugün 9 bölüme ulaştığını, bu kadar büyüdüğünü görmek; bu kadar gözleri pırıl pırıl parlayın ülkemizin her noktasında hizmet edecek gençlerimizin sayısının arttığını da görmek bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Okulumuzun bu duruma gelmesinde öğretim görevlilerimizin, öğretim üyelerimizin ve okulda çalışan personellerimizin çok büyük önemi var çok büyük katkısı var huzurlarınızda hepsini yürek dolusu teşekkür ediyorum" dedi.

 

UMUDUMUZ SİZLERDE!

“Hastalıklarla mücadele edeceksiniz, insanlara şifa vermeye çalışacaksınız; hastalarla hastalıklarla uğraştığınız kadar maalesef işsizlikle de, yoksullukla da, emek sömürüsüyle de, gelecek korkusuyla da, taşeron sistemiyle de, iktidar baskısı ile de uğraşmak, mücadele etmek zorunda kalacaksınız” diyen CHP Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Biz bunu başaramadık, başarmaya çalışıyoruz ama umudumuz sizlerde. Bizim açtığımız yolda eğer peşimizden korkusuzca gelir iseniz, kim bilir belki bir milletvekili olarak siz kürsüde konuştuğunuz zaman sizden sonraki mezunlara daha iyi bir Türkiye bıraktığınız için gururlu olduğunuzu söyleyeceksiniz. O günlerin de geleceğine yüzde yüz eminim. Artık mesleğinizi icra edeceksiniz ama toplum size başka ödevler de yükledi. Toplum size dedi ki, evet aileleriniz sizin için gece gündüz çalıştı etti ama bütün Türkiye'de çalışan insanların vergileriyle kurulan bu üniversitede sizi okuttuk, sizi bir adım öne çıkardık. Halk size diyor ki her ne koşulda olursa olsun asla umudunuzu yitirmeyeceksiniz. Umudunuzu yitirdiğiniz anda dönüp Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini sanki bugünü anlatıyor gibi bir kere daha okuyacaksınız. Umutsuzluğa düştüğünüz an bu ülkede özgürlükler için canını feda etmiş olan özgürlük ve demokrasi şehitlerini düşüneceksiniz.

 

AYRIM YAPMAYIN

Aydın insanlar olarak, halkımızın sizden beklentileri var. Hiçbir parti ayrımı yapmadan, hiçbir inanç ayrımı yapmadan, hiçbir ırk ayrımı yapmadan hırsızların yalancıların peşinden gitmeyeceksiniz, onları alkışlamayacaksınız. Ancak o zaman biz işte bu güzel gençlerle, bu güzel enerjiyle ülkemizi güzel yarınlara taşıyacağız. Bütün kışkırtmalara, bütün  bu kutuplaştırmalar, bütün bu ayrıştırmalara rağmen ettiğiniz yemine sadık kalarak hastalarınız arasında ayrım yapmayacağınızdan eminim.  Tek tek bireysel olarak asla özlük haklarınızla ve sağlık sistemini iyileştirmek için başarılı olamazsınız. hangi dünya görüşünde olursanız olun size yakın bir sendika muhakkak vardır. O sendikalarda lütfen örgütlenin ve örgütlü olarak yaşama devam edin işte o zaman güzel günler bizi bekleyecek, işte o zaman Türkiye aydınlık yarınlara sizlerle uyanacak”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA