Aşırı sıcakta asfaltta yumurta pişirdiler! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Aşırı sıcakta asfaltta yumurta pişirdiler!


 

Tüm yurdu etkisi altına alan sıcak hava, Mersin’de de etkisini gösteriyor.

Hava sıcaklığının nemle beraber 50 dereceyi bulduğu Mersin'de vatandaşlar asfaltta yumurta pişirdi. Sıcak havadan bunalan vatandaşlar sahil kenarlarında, ağaç gölgelerinde serinlemeye çalışırken, çocuklar ise denize giriyor. 

Hafta sonundan beri etkili olan sıcak havalar, tüm ülkede etkisini sürdürmeye devam ediyor. Hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normallerinin 5 ile 9 derece daha üstünde seyrederken, yetkililer hava sıcaklıklarının 2 ile 4 derece daha artacağını bildirdi. Mersin'de de Afrika sıcaklıkları etkili olurken, vatandaşlar serinlemek için farklı yöntemler deniyorlar. Hava sıcaklığının nemle beraber 50 dereceyi bulduğu Mersin'de bir genç asfaltta yumurta pişirdi. Cüneyt Acer isimli genç İnönü Bulvarı üzerindeki balıkçı barınağı önünde asfaltta pişirdiği yumurta ile sıcak havanın etkisini gösterdi. Gencin kırdığı yumurta 5 dakika içinde pişti.
Vatandaşlar ise sıcak havadan korunmak için yine ağaç altlarını seçti. Kimi vatandaş ailesiyle birlikte ağaç altında otururken kimi vatandaş ise yattı. Çocuklar ise yine denize girerek serinlemeye çalıştı. Sıcak havada yürüyen yaşlı bir çift, havanın çok sıcak olduğunu belirterek, "Böyle bir sıcak olamaz ya birden geldi. Daha önce Mersin'de böyle bir sıcağı hiç görmedik. Daha da artacağını söylüyorlar. Gerçi zamanı. Haziran ayındayız ama bugüne kadar havalar hep serin gitti. Bundan sonra da böyle sıcak olacak gibi. Güneşte gezemiyoruz, gezilir mi bu sıcakta. Bu sıcakta mecburiyetten geziyoruz. Yoksa gölgede oturacağız. Şu anda da gölge bir yer arıyoruz" ifadelerini kullandılar.
Meteoroloji yetkilileri Mersin'de önümüzdeki günlerde de sıcak havanın süreceğini, bundan dolayı özellikle yaşlı ve hamile kadınların güneşli havada çok fazla dolaşmaması uyarısında bulundu.  (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA