Koalisyon meyvesini mi verdi? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Koalisyon meyvesini mi verdi?


 

Ulaştırma Bakanlığı’ndan yanıt bekleyen Başkan Kocamaz, “Yıl sonuna kadar raylı sistem ihalesine çıkmak istiyoruz” açıklaması ile “MHP’nin AKP ile yerelde ve genelde yaptığı koalisyon meyvesini mi verdi?” sorularının gündeme gelmesine neden oldu.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, iftarda basın mensuplarıyla buluştu. 
Göreve geldiği 28 ayda küçümsenmeyecek işler yaptığını söyleyen Kocamaz, “Elbette ilk 1 yılı yapılanma ile geçmiş, yeni Büyükşehir Yasası’ndan kaynaklanan sıkıntılarla görevi devralmış bir yönetimin bu 28 aylık toplam süre içerisinde yaklaşık 14-15 ayı ancak hizmetlerle geçti. Mersin genelinde 5 bin 500 kilometre köy yolumuz var. Şu anda 3 bin 200 kilometresini tamamlamış durumdayız” dedi. 

TURİZM BAKANLIĞI’NDA KRİTİK TOPLANTI YARIN!
Mersin’i marka kent yapmak için yola çıktıklarının altını çizen Kocamaz, bu yolda bazı sıkıntıların da olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti; “Bugün 8 tane turizm bölgemizin hiçbirisine başlayamadık. Biz yoğun bir çaba içerisindeyiz. Arkadaşlarımız Perşembe günü Turizm Bakanlığı’nda turizm bölgesiyle ilgili büyük bir toplantıya katılacaklar. İnşallah oradan hayırlı neticeler alınır ve Mersin’in birinci problemi olan işsizliğin giderilmesine yönelik turizm yatırımları da bölgemizde bir an önce başlar”.

“YIL SONUNA KADAR RAYLI SİSTEM İHALESİNE ÇIKMAK İSTİYORUZ”
Raylı sistemle ilgili her türlü hazırlığı yaptıklarını da belirten Kocamaz, “En son toplantımızı da gerçekleştirdik. Ulaşım Master Planımız bakanlık tarafından kabul edildi ama bu raylı sistem bölümü daha henüz bakanlıkta görüşülecek. Oraya alternatifli projeler sunuyoruz. Bakanlık bu projelerden hangisini uygun görürse hemen detaylı projeyi hazırlayıp, yılbaşına kadar ihaleye çıkmak istiyoruz. Belki bu dönem sonuna kadar tamamını bitiremeyebiliriz. Bizim de gayemiz Mersin tarihinde belki 100 yıl hizmet verecek, hatta daha fazla hizmet verecek böyle bir toplu ulaşım ağında hata yapmak istemiyoruz. Çünkü bu işin dönüşü olmayacak. Burada en iyi hangisiyse gerçekleşmesini arzu ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA