Ne oldu bizim STOL havaalanı? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ne oldu bizim STOL havaalanı?


 

Mersin’de 2001 yılında ihale edilerek inşaatına başlanan ancak yapımı yılan hikâyesine dönen Kumkuyu STOL tipi Havaalanı projesinin akıbetini soran CHP’li Milletvekili Atıcı, TBMM’ne verdiği dilekçe ile yanıt istedi.

Haber Merkezi

Mersin Valiliği’nce 1999 yılında yapılan etütle Erdemli ilçesi Kumkuyu mevkii uygun görülerek, 2001 yılında Mersin İl Özel İdaresi tarafından 16.5 milyon TL keşif bedeli ile ihaleye çıkarılan ve inşaatına başlanan Kumkuyu STOL Tipi Havaalanı'nın akıbetinin belirsizliği devam ediyor.
CHP Mersin Milletvekili ve Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, yapımı yılan hikâyesine dönen projenin akıbetini sordu.

KISA MESAFELİ ULAŞIM İMKANI SUNACAK
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’nın cevaplaması istemiyle hazırladığı soru önergesini meclis başkanlığına sunan Aytuğ Atıcı, kısa kalkış ve iniş mesafeli (STOL tipi) uçaklara hizmet verecek olan Kumkuyu STOL Havaalanı’nın Mersin'in batısındaki tarihi ve turistik zenginliklerine yabancı turistlerin ulaşımını kolaylaştırarak, bölgedeki turizm potansiyelinin harekete geçirilmesinin yanı sıra; bölgenin tarım potansiyelini kullanarak, Mersin'in tarımsal üretim noktasında dünya çapında bir değere ulaşması ve ülke ekonomisine katkı sağlanması için de büyük bir önem teşkil ettiğini belirtti. 
Atıcı, “Bu projenin tamamlanması ile birlikte lojistik kenti olan Mersin'den dünyaya önemli bir kapı daha açılmış olacaktır” dedi.

MERSİN’İN BATISI İÇİN BAŞKA PROJENİZ VAR MI?
Geçmiş dönemlerde bakanların sıklıkla gündeme getirerek Mersinlilere vaat ettiği ve son olarak 2011 yılında valiliğin de yatırım gündeminde olduğu belirtilen Kumkuyu STOL tipi Havaalanı projesinde herhangi bir ilerleme olmadığını kaydeden Atıcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 2013 yılı İdare Faaliyet Raporunda bölgesel hava taşımacılığının geliştirilebilmesi için STOL tipi havaalanı faaliyetlerinin açık bir şekilde desteklendiğini belirterek bakana şu soruları yöneltti; “Mersin'in Erdemli İlçesi Kumkuyu mevkiinde ihale edilerek inşaatına başlanan STOL tipi Havaalanı projesi hangi aşamadadır? 
Kumkuyu'da STOL Tipi Havaalanı Projesi Bakanlığın yatırım programında var mıdır? Var ise ne zaman tamamlanması planlanmaktadır ve ne kadar bütçe ayrılmıştır?
Mersin Erdemli İlçesi Kumkuyu Mevkiinde STOL Tipi Havaalanı Projesi Bakanlığın yatırım programından çıkarılmış ise gerekçesi nedir ve bugüne kadar proje ile ilgili ne kadar harcama yapılmıştır?
Bakanlığın yatırım programında Mersin'in batı bölgelerinde (Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Mut, Gülnar, Silifke, Erdemli) turizm, tarım ve lojistik açısından öneme sahip herhangi bir proje var mıdır?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA