İftariyelik rezalet! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İftariyelik rezalet!


 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa Birliği Bilgi Merkezi’nin, 20 Haziran Dünya Mülteci Günü dolayısıyla Adanalıoğlu Mahallesi’nde ki çadır kentte yaşamını sürdüren Suriyelilere yönelik iftariyelik dağıtımında ortaya rezalet çıktı!

Yaklaşık 2 bin kişiye 2 kişi ile yardım dağıtılmaya çalışılması nedeniyle çocuklar, kadınlar birbirlerini ezerken, Ramazan’ın geleneksel erzak yardımı yerine sadece dürüm ve ayran ikramı Suriyelileri hayal kırıklığına uğrattı. 

SONER AYDIN

Türkiye’de yoksullara yönelik düzenlenen yardım dağıtımlarında ortaya çıkan rezaletlere bir yenisi de Mersin’de eklendi. 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü’nün bu yıl Ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle Avrupa Birliği, Türkiye genelinde mültecileri, yerel makamları, sivil toplum örgütlerini bir araya getiren 20 iftar yemeği düzenledi. 
Bu kapsamda Mersin’de Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde ki Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi de önce bir iftar yemeği organize etmesine karşın, daha sonra bu programı iptal ederek farklı bir çalışma içerisine girdi. 
Önceki gün yaklaşık 2 bin Suriyeli’nin yaşadığı Adanalıoğlu Mahallesi’nde ki çadır kentte iftariyelik yardım dağıtma kararı alan merkezin koordinasyonsuz hareket etmesi işleri çığırından çıkardı. 2 bin kişiye 2 kişi ile yemek dağıtılmaya çalışılması yardımın rezalete dönüşmesine neden oldu.

YARDIM DAĞITIMI REZALETE DÖNÜŞTÜ
Suriyeliler, Ramazan ayına geleneksel içerisinde çeşitli erzak yardımlarının olduğu koliler beklerken, sadece dürüm ve ayran ikram edildiğini görünce hayal kırıklığına uğradılar. 
Çadır kentin ortasına kurulan masaların üzerine konulan dürüm ve ayranları gören mülteciler alacakları bir dürümle karınlarını doyurmak için dağıtım yerine akın etmeye başladı. 
Ancak hem kalabalığın artması, hem de mültecilerin içinde bulunduğu yokluk nedeniyle dakikalar sonra arbede yaşanmaya başladı. Dağıtım organizasyonunun yetersiz olması ve kalabalığın sayısının artması sebebiyle iftariyelik yardım iftariyelik rezalete dönüştü.

ÇOCUKLAR EZİLME TEHLİKESİ GEÇİRDİ
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi’nin organizasyonuna koşarak gelen çocuklar dürüm ve ayrandan kapabilmek için adeta birbirlerini ezdi. Ayakkabıları, kıyafetleri olmayan perişan haldeki çocuklardan büyük olanlar küçüklerin dürüm ve ayran alma çabasını zor soktu. İtiş kakış esnasında pek çok küçük çocuk ezilme tehlikesi geçirdi. 
Öte yandan görevli sayısının yetersiz olduğu alanda çocuklar arka taraftaki dürüm ve ayranların olduğu kutuları adeta yağmaladı.

DAHA ÖNCE DE YAŞANDI
Hayırseverlerin zaman zaman yarımda bulunduğu çadır kentte daha önce de bir yardım organizasyonun da aynı rezaletin yaşandığı ortaya çıktı. Bir hayırsever kurumun kıyafet yardımı yapmak istemesi sırasında arbedenin yaşandığı, mültecilerin giyecek kıyafet kapabilmek için birbirleri ile kavga ettiği ortaya çıktı.

MÜLTECİLERDEN TEPKİ
Çadır kentte yaşayan Suriyelililer, yaşanan insanlık dramına ses vermek için hayırseverler tarafından yapılan yardım organizasyonlarının daha sık düzenlenmesi gerektiğini dile getirdiler. Ancak hem yapılan yardımların niteliğine, hem de organizasyon tarzına tepki gösteren Suriyeliler, gösteriş adına yapılan yardımların kendilerini rencide ettiğini söylediler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA