Madımak’ta öldürülen aydınlar Tarsus anıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Madımak’ta öldürülen aydınlar Tarsus anıldı


 

2 Temmuz 1993’te Sivas’ta Madımak Oteli’nde kalırken çıkan olaylarda öldürülen 33 aydın, Mersin’in Tarsus İlçesi’nde düzenlenen etkinlikte anıldı.

Haber Merkezi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şubesi öncülüğünde Yarenlik Alanı'nda gerçekleşen anma etkinliğine sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş destek verdi. Yangında ve İstanbul Atatürk Havaalanı'nda yaşanan terör saldırısında yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra yangında ölen 33 kişinin isimleri tek tek okunurken katılımcılar 'Burada' diye karşılık verdi.

Ölenlerin anısına saz eşliğinde hep birlikte deyişlerin söylendiği anma etkinliğinde konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Cuma Erçe, katliamlarla anılan bir ülkede yaşadıklarını belirterek, "Bir katliamda yitirdiğimiz canları anmak üzereyken başka bir katliamı yaşatıyorlar bize. Dolaysıyla Madımak'ın dumanı tütmeye devam ediyor. Madımak yangını Türkiye'nin dört bir yanında ve Ortadoğu coğrafyasında yanıyor. O nedenle bu gün Sivas şehitlerimizi analım dedik. Ama maalesef eli kanlı çeteler İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda yeni bir katliama neden oldu. Aynı 10 Ekim Ankara Gar Meydanı'nda olduğu gibi, aynı Kızılay'da, Suruç'ta, Taksim'de olduğu gibi o nedenle bu gün iki anmayı birlikte yapacağız" diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA