Berdan’da yüzmeyin! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Berdan’da yüzmeyin!


 

MESKİ Genel Müdürlüğü, can kayıplarının yaşanmaması için vatandaşları Berdan Baraj Gölü’ne girmemeleri konusunda uyardı.

Haber Merkezi

 

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Turgut Aybak, yaptığı yazılı açıklama ile Berdan Baraj Gölü’nün yüzmeye uygun olmadığını belirterek, can kayıplarının yaşanmaması için vatandaşları Berdan Baraj Gölü’ne girmemeleri konusunda uyardı.

Özellikle Berdan Barajı çevresinde pikniğe giden vatandaşların muhtemel tehlikelere karşı dikkatli olması gerektiğini belirten Aybak, “Sıcaklıkların her geçen gün arttığı Mersin’de yüzmek, serinlemek ve balık tutmak için gidilen Berdan Barajı’nda, yaralanma ve boğulma gibi istenmeyen sonuçlar yaşanabiliyor. Berdan Barajı, özelliği itibariyle serinlemek ve yüzmek için elverişli bir yer değildir” dedi.

Aileleri de çocukları konusunda uyaran MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, şunları kaydetti: “Hava sıcaklığının önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor. Okulların tatile girmiş olması ile Mersinlilerin ailelerini ve çocuklarını serinlemek amacıyla baraj ve gölet gibi yerlere pikniğe götürdüklerinde kesinlikle göl, sulama kanalları ve göletlere girdirmemelerini öneriyoruz. Baraj ve göletlerin dip yapısı vatandaşlar tarafından bilinmediğinden; nerede, ne gibi tehlike ile karşılaşılacağı kestirilemez. Bu nedenle aileler çocuklarını uyarmalı ve takip etmelidir. Bizleri derinden yaralayacak müessif olayların yaşanmaması için balık tutmak, serinlemek veya yüzmek amacıyla Berdan Baraj Gölü’ne, sulama kanallarına ve göletlere girilmemesi gerekiyor. Bütün vatandaşlarımızın bu konularda tedbirli olmaları için uyarıyoruz” .


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA