Akdeniz’de ‘içkili yer’ bölgesi oluşturuluyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz’de ‘içkili yer’ bölgesi oluşturuluyor!


 

Akdeniz Belediye Meclisi; sınırları içindeki Yeşilova Mahallesi’nde belirli bir alanı kapsayan bölgenin “İçkili Yer Bölgesi” olarak işaretlenmesi için harekete geçti!

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediye Meclisi, Temmuz ayı olağan meclis toplantısını yaptı. Belediye konferans salonunda düzenlenen toplantıya; Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk Başkanlık etti.

Açılış ve yoklamanın ardından bir önceki birleşim tutanakları görüşüldü. Gündemin 3’üncü maddesinde bulunan, eski Huzurkent Belediye hizmet binasının 10 yıllığına kiralama işlemlerinin yapılabilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesine ilişkin teklif, oybirliği ile kabul edildi. İmar, Çevre, Plan ve Bütçe, Eğitim ve Kültür, Gençlik ve Spor ile Kadın Erkek Eşitliği Komisyonlarından gelen, 2017-2019 yıllarını kapsayan Stratejik Plan güncellemesi oybirliği ile kabul edildi.

 

İMAR PLAN TADİLATLARI DEVAM EDİYOR!

Gündemin 5’inci maddesinde yer alan, mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğüne ait olan bazı parsellerde 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilatı yapılmasına ilişkin İmar ve Çevre Komisyonları raporlar kabul edildi. Bir sonraki gündem maddesinde yer alan ve Bekirde Mahallesindeki bazı parsellerde 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilatı yapılmasının reddine ilişkin İmar ve Çevre Komisyonları raporları, oyçokluğu ile kabul edildi.

Mersin İli Akdeniz İlçesi Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığının kıyı kesiminde rıhtım ve iskele yapımı planlanan yer ile ilgili Akdeniz Belediyesi’nden görüş alınması ile ilgili önerge oybirliği ile kabul edildi.

Yine verilen önergeyle gündeme alınan, 21-25 Temmuz 2016 tarihleri arasında Floransa-Venedik’te yapılacak olan teknik temas ve inceleme programına, belediye adına katılacak yöneticilerin kanuni harcırahlarının ödenmesi ve dönüşlerine kadar görevli-izinli sayılmalarına ilişkin teklif, oybirliği ile kabul edildi.

Yeşilova Mahallesinde belirli bir alanı kapsayan bölgenin “İçkili Yer Bölgesi” olarak işaretlenmesi ile ilgili teklif tüm komisyonlara havale edildi.

Önergeyle gündeme alınan son maddede, İhsaniye Mahallesinde bulunan bazı parsellerde Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan 1/5000 ölçekli nazım imar planlarına uygun olarak, 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilatı yapılmasına ilişkin teklif, İmar ve Çevre Komisyonlarına havale edildi.

 

“HUZUR VE BARIŞ İKLİMİ HÂKİM OLDUĞU BİR SÜREÇ DİLİYORUZ”

Dilek ve temenniler bölümünde meclis üyelerine hitap eden Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, ilk olarak geçtiğimiz gün İstanbul Atatürk Havalimanına yönelik canlı bomba saldırısını kınadı. Eş Başkan Mutlu, “İstanbul’da yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Umuyor ve diliyoruz ki, bundan sonra bundan sonra huzur, barış ikliminin hâkim olduğu bir süreç yaşanır. Bugün hem Kadir Gecesi hem de Ramazan ayının son günlerinde bulunuyoruz. Bu anlamlı günde ülkemizde barışın, huzurun, kardeşliğin eşitliğin tesis edildiği bir sürece girmeyi diliyoruz. Kaos ortamının hiç kimse faydasının olmadığını yaşayarak görüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Kadir Gecenizi ve yaklaşan Ramazan Bayramınızı kutluyorum” dedi. Dilek ve temenniler bölümünün ardından bir sonraki meclis toplantısının 2 Eylül 2016 günü saat 11.00’de yapılmasına karar verildi ve meclis sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA