Elektrik kesintilerinin amacı termik ve nükleer! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Elektrik kesintilerinin amacı termik ve nükleer!


 

Enerji Bakanı Albayrak’ın, termik ve nükleer yatırımların önünü açmak için ‘kesintileri’ gerekçe göstermesine uzmanlardan tepki geldi!

Haber Merkezi

 

Çin’in başkenti Pekin’deki G20 Enerji Bakanları toplantısından dönüşünde soruları yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, mevcut enerjinin etmediğini öne sürerek, yatırımların gerçekleşmediği takdirde elektrik kesintileri olacağını iddia etti. Albayrak, “Marmara Bölgesi, Türkiye’nin elektriğinin 3’te 1’ini tüketiyor. Anadolu’dan, Karadeniz’den İstanbul’a elektrik taşıyoruz. Büyük risk. Bu işin hiç şakası yok. Bu yatırımları önümüzdeki 3 - 5 yılda hayata geçirmezsek yarın bir gün elektrik kesintileri başlayacak” dedi.

 

“NÜKLEERİN ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN KAMUOYUNA YANLIŞ BEYANDA BULUNUYOR”

Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Erol Celepsoy ise Bakan Berat Albayrak’ın termik ve nükleer santral yatırımlarının önünü açmak için kamuoyuna yanlış beyanda bulunduğunu belirtti. Celepsoy, “Bugün İstanbul ve Türkiye’nin enerji açığı yoktur. Türkiye’nin bir enerji yönetimi sorunu vardır. Kayıp ve kaçak noktasında doğru adımların atılması ve enerji verimliliğinin sağlanması durumunda enerji krizi nedeniyle elektrik kesintileri yaşanmaz” diye konuştu.

 

“ENERJİ PROBLEMİ YOK”

“İstanbul ve Türkiye’nin bir enerji problemi yok. Bizim enerji politikası eksikliğimiz var” diyen Celepsoy, “EPDK ile ilgili kısa süre önce yapılan yasal düzenlemede zeytinlik alanları dahi kapsayan alanda termik ve nükleer santralların önü açıldı. Burada amaç yeni rant alanları açmaktır” diye konuştu. Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Erol Celepsoy şu ifadeleri kullandı: Karanlık tehdidiyle nükleer ve termik dayatması ilk değil. Daha önce de yaşadık. Hem nükleerin ve termiğin önünü açmak hem yükselen bir muhalefetin önünü kesmek istiyorlar. Enerjide aslında bir yönetim krizi var. Enerji dağıtımı özelleştirilmiş durumda. Dağıtım şirketlerinin rantını yükseltmek için son dönemde yapılan yasal düzenlemeleri de biliyoruz. Bugün bu aşamada dağıtım sırasında yaşanan kayıp ile kaçağın önlenmesi noktasında gerekli adımlar atılması ve enerjinin verimli kullanılması yeterli olacaktır. Yakın dönemde bizi bekleyen bir enerji krizi görünmüyor.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA