AKP’li Elvan’dan vaatlere devam!... | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP’li Elvan’dan vaatlere devam!...


 

Bayramda Mersin’e gelen AKP’li Bakan Elvan, Mersin’i Akdeniz ve Türkiye’nin en önemli cazibe merkezlerinden biri haline getirme vaadini yineleyerek, Mersin için şu anda toplam 122 tane projeleri olduğunu söyleyip, “Bizim söz verdiğimiz proje sayısı da bunun biraz altında” dedi.

Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, eşi Zeliha Elvan ile birlikte bayramın ikinci günü seçim bölgesi Mersin’e gelerek, partililerle bayramlaştı. AKP İl Binası önünde gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde, otobüsten inerek il binasına girmeye çalışan Elvan ve eşi, partililerin sevgi gösterileri sırasında zor anlar yaşadı. İzdihamdan güçlükle ilerleyen Elvan ve eşini, ezilmekten korumalar kurtardı.

Bir süre il binasında dinlenen Elvan, daha sonra otobüsün üzerine çıkarak, eşi ile birlikte partilileri selamladı. Elvan’a, AKP Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ve Ali Cumhur Taşkın ile İl Başkanı Cesim Ercik de eşlik etti.

 

“SON TERÖRİSTİ DE YOK EDİNCEYE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”

Otobüsün üzerinden partililere seslenen Elvan, Mersinlilerin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı. Konuşmasına dün Giresun’da meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen askerler ve yakınlarına Allah’tan rahmet, ailelerine de başsağlığı dileyerek başlayan Elvan, “Biz bayram etkinliklerinde bulunurken, bayramda birbirimizle kucaklaşırken, bir taraftan da Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet mensuplarımız gece-gündüz bu ülkenin birliği, bütünlüğü, terörle mücadele için çalışmalarını sürdürüyorlar. Bugüne kadar şehit olanların yakınlarına başsağlığı diliyorum, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Aramızda şehit yakınları ve gazilerimiz var. Onlar şundan emin olsunlar; biz terörün kökünü kazıyacağız, hiç merak etmeyin. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. 23 Temmuz 2015 tarihinden itibaren 7 binin üzerinde terörist etkisiz hale getirildi. Bu süreç devam edecek. Tek bir terörist kalıncaya ve o teröristi de yok edinceye kadar mücadele edeceğiz. Terörle mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetler ve emniyet mensuplarımıza şükranlarımı sunuyorum. Allah onlardan razı olsun. Bu ülkenin birliği, bütünlüğü için, Türkiye’nin önünü kesmeye çalışanlara karşı mücadele ediyorlar” diye konuştu.

 

“15 YILDA HER YIL ÖNÜMÜZE ENGEL KOYMAYA KALKTILAR AMA MUVAFFAK OLAMADILAR”

2002 yılından bu yana partililerin de desteğiyle yaptıkları çalışmalarla Türkiye’yi önemli bir noktaya getirdiklerini belirten Elvan, “Ama 15 yılda hemen hemen her yıl önümüze bir engel koymaya kalktılar. Bu ülkenin gelişmesini, kalkınmasını engellemeye çalıştılar ama muvaffak olamadılar. Halen büyümeye ve güçlenmeye devam ediyoruz. Bu, Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi uzun ince bir yol. Bu yolda önümüze mayınlar döşediler ve döşeyecekler, önümüze engelle çıkardılar ve bundan sonra da çıkaracaklar. Ama bizim mücadelemiz devam edecek. Sizin kararlılığınız sürdüğü müddetçe biz hiç engel tanımayız, tanımayacağız da” ifadelerini kullandı.

 

“TÜRKİYE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR”

Türkiye’nin halen istikrar adası olmaya devam ettiğini altını çizen Elvan, dünya ve Avrupa küçülürken, Avrupa’nın ve birçok gelişmiş ülkenin sıkıntı içinde olduğu bir ortamda Türkiye’nin büyümesini sürdürdüğünü kaydetti. Türkiye’nin ilk çeyrekte 5’e yakın büyüdüğüne dikkat çeken Elvan, şöyle devem etti: “İlk çeyrekte yüzde 4,8 büyüme performansı gösterdik. Neye rağmen? Ülkemizin dört bir yanında ateş çemberi olmasına, 3 milyon Suriyeli kardeşimizi aşıyla işiyle ülkemizde barındırmamıza rağmen. O gelişmiş ülkelerin, bir takım dış mihrakların ve içerideki işbirlikçilerinin Türkiye’nin önünü kesmeye çalışan girişimlerine rağmen biz bunu başardık. Başarmaya da devam edeceğiz.”

 

“MERSİN İÇİN ŞU ANDA TOPLAM 122 TANE PROJEMİZ VAR”

Mersin ile ilgili projeler ve yatırımlar hakkında da bilgi veren Elvan, Mersin’i Akdeniz ve Türkiye’nin en önemli cazibe merkezlerinden biri haline getireceklerini vurgulayarak, bu kapsamda çalışmalarını çok yoğun şekilde sürdürdüklerini söyledi. Kim ne derse desin Mersin’i gerçek anlamda Türkiye ve dünyaya örnek olacak modern bir kent haline getireceklerinin altını çizen Elvan, 1 Kasım seçimleri öncesi verdikleri sözlerin tamamını yerine getirmeye başladıklarını ve her birinin takipçisi olduğunu dile getirdi. Mersin için şu anda toplam 122 tane projeleri olduğunu bildiren Elvan, “Bizim söz verdiğimiz proje sayısı da bunun biraz altında. Ama biz şu anda söz verdiğimizden daha fazlasını yapmaya başladık. Seçim öncesinde 23 tane karayolu projesine söz verdik, şu ana kadar inşaatına başladığımız ve proje yapımına başladığımız proje sayısı 17. Demiryollarında verdiğimiz 5 sözden 4’ünün projesini başlattık. Çukurova Bölgesel Havalimanı’nda yapım ihalesine çıktık. Bayramdan sonra ihale neticelenecek ve kazmayı hemen vuracağız, Mersin’imize Çukurova Bölgesel Havalimanı’nı kazandıracağız. Çukurova Bölgesel Havalimanı, Mersin’in önünü açacak en önemli projelerden bir tanesi” diye konuştu.

 

“MERSİN’DE ALT GEÇİT VEYA ÜST GEÇİT YAPMAYA HAZIRIZ”

Mersin'de taş üstüne taş koyan kim olursa olsun destekçisi olacaklarını söyleyen Elvan, yatırım yapmak isteyen yerel yönetimleri engelledikleri yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirterek, “Bilakis önlerini açıyoruz biz. Ne problemleri varsa gelsinler bize. Geliyorlar da. Yardımcı olmaya hazırız ve oluyoruz da olacağız. Mersin’e hizmetse gerisi teferruat. Kim ne yapmak isterse her bir çivi çakana, her bir taş üstüne taş koyana destek olacağız, yardımcı olacağız. Mersin kent merkezinde eğer Büyükşehir Belediye Başkanımız da uygun görürse biz hükümet olarak alt geçit veya üst geçit yapmaya da hazırız” şeklinde konuştu.

1 Kasım seçimlerinden bu yana şahsına ve danışmanlarına toplam 9 bin 706 talep geldiği bilgisini veren Elvan, bu taleplerin 4 bin 300'ünü gerçekleştirdiklerini, kalan bölümün önemli bir kısmının hukuka uygun olmayanlar ve müdahale edemeyecekleri alanlar olduğunu kaydetti.

Konuşmasının ardından otobüsten inerek parti binası önüne gelen Elvan, burada partililerle tek tek bayramlaştı. Bayramlaşmanın ardından eşi Zeliha Elvan ve milletvekilleriyle ile birlikte Şehir Mezarlığı içindeki Mersin Şehitliği’ne geçen Bakan Elvan, şehit mezarlarını ziyaret ederek, şehitler için dua etti. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA