Mersin böyle mi turizm kenti olacak? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin böyle mi turizm kenti olacak?


 

Karayolları sahil yolunu çile yoluna döndürdü; herkes isyan etti!

Mersin - Silifke arasındaki trafik çilesi her yıl olduğu gibi bu yılda yine gündeme oturdu. Turizmciler, iş dünyası, siyasiler ve vatandaşlar isyan ederken, Karayolları Mersin Bölge Müdürü de yoğun eleştiri aldı.  

Serkan TULTAK

Mersin – Silifke, Silifke - Mersin yönüne gitmek isteyenler yaklaşık 4-5 saat trafikte kalırken bir türlü çözüme kavuşmayan bu sorun karşısında yetkililerin açıklamaları ise artık kimseyi tatmin etmemeye başladı. Özellikle Karayollarının refüj düzenleme ile geniş kaldırımlar yaparak mevcut yolu daraltması tepkilerin odağını oluştururken, o dönem yapılan açıklamada ise “Yol daraldı ama kapasite arttı” sözü de sorunun içinden çıkılamaz halini özetlemeye yetti. Mersin’in turistlik yerlerine ve sahillerine yaz ayının gelmesi ile özellikle Adana, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Niğde, Kayseri gibi civar illerde yaşayan vatandaşların yoğun ilgi görmesi herkesi memnun etse de, D 400 karayolunda yaşanan çile insanları bezdirdi. Her yıl gündeme gelen ve çeşitli tedbirler aldıklarını söyleyen yetkililerin çözümleri başarısız olurken bu soruna kalıcı bir çözüm bulunmuş gibi de görünmüyor.

3 ŞERİTLİ YOL NEDEN 2 ŞERİDE DÜŞTÜ? 
Geçtiğimiz yıl bu yolda kaldırım ve refüj çalışması yapan Karayolları yetkilileri, kimsenin kullanmadığı geniş kaldırımlarla 3 şeritli yolu bazı yerlerde 2 şeride düşürürken, sürekli kilitlenen trafikte, yapılan çalışmaların ne denli başarısız olduğunu gözler önüne serdi.  
Öte yandan güzergahta yer alan çok sayıda kavşak ve trafik lambaları da artan trafiğe fazladan yük getirirken trafiğin daha seri akmasını sağlayacak acil çözümler bekleniyor. 

TURİZMCİLER, İŞ DÜNYASI VE SİYASİLER İSYANDA, AKP İL BAŞKANI BAŞKA HAVADA  
Turizmciler, iş dünyası ve siyasiler yetkililere tepki vermeye başladı. Ülkede yaşanan sorunlardan sonra iş yapacakları bu dönemde herkesi bezdiren trafik sorunu, turizmcilerin işini de etkilemeye başlarken, “İnsanlar kendi şehirlerinden 2-3 saatte Mersin’e geliyor ama Silifke yönüne 5 saatte zor varıyor; dönerken de aynı sorun var. Bu insanlar artık bıkmış durumda. Gelip gelmeme konusunda ciddi ciddi düşünmeye başladılar.” yorumu yaptılar. 
Öte yandan iş dünyası da soruna tepki verdi. Gerek Vali gerekse Büyükşehir nezdinde girişim hazırlığı yapılırken, siyasilerden de tepki açıklamaları geldi.  
Tüm bu açıklamalardan sonra gözlerin çevrildiği AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik ise yaptığı açıklama ile herkesi şaşırttı. Gündemden ve konudan uzak cevaplar veren Ercik, herkesin tepkisini çekerken, yaptığı açıklamada umursamaz tavrı da tepki aldı. 

TAŞUCU OTOBANINDAN SES YOK! 
Mersin ziyaretinde Taşucu otobanı hakkında bilgiler veren Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfü Elvan’ın ise, Ulaştırma Bakanlığında konuyu daha öncede gündeme getirdiklerini, çabalarının 2016 yılı sonuna kadar ihaleye çıkmak yönünde olduğunu ifade etmesi bu sorunun devam edeceğini de ortaya koydu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA