Aylan bebek anısına yapılan heykele saldırı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Aylan bebek anısına yapılan heykele saldırı


 

Silifke’de Suriyeli heykeline saldırı!

Mersin’in Silifke ilçesinde, Suriye'deki iç savaştan ailesiyle kaçarken bindiği botun batması sonucu hayatını kaybeden ve cansız bedeni Bodrum'da kıyıya vuran Aylan bebek anısına yapılan heykelin kırılması protesto edildi.

Silifke Belediyesi tarafından 30 Nisan-20 Mayıs tarihlerinde Göksu Parkı'nda düzenlenen 43. Taş Heykel Sempozyumu'nda, Suriyeli sığınmacıların yaşadığı dramın sembolü haline gelen 3 yaşındaki Aylan bebek anısına 5 sanatçı tarafından yapılan heykel, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kırıldı.
CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar yaptığı açıklamada, “Bu yıl 43.’sünü düzenlediğimiz Silifke Kültür Haftası kapsamında ilk defa taş heykel sempozyumu düzenledik. Silifke’ye yurt içi ve yurt dışından sanatçılar davet edildi. 1 ay süresince çeşitli eserleri meydana getirdiler. Bir tanesi de Silifkeli sanatçı Malik Bulut’un yapmış olduğu 'Göçmen izler' adını verdiği eser saldırıya uğramıştır. Sanatçının eserini anlatmaya çalıştığı son dönemlerde sıkça rastladığımız ve dünyanın da gündemini işgal eden göçmenlere ithafen yapılmış bir heykeldir. Burada çocuk ayak izleri var. Bu Aylan bebeğin kumsaldaki son ayak izleridir. Bu masum çocuğun dünyadaki kirli savaşa karşı verdiği mücadelenin heykeliydi. Aylan bebeğe ithafen yapılan bir heykeldi. Bu taş heykel göçmenleri taşıyan tekne olarak tasarlandı ve yapıldı. Buradaki ayak izleri de göçmenlerin ayak izleridir. Şu an burada göremediğimiz özgürlüğü ve yaşamı simgeleyen bir de zincir halkası vardı. Bu halka kırıldı. Ülkemizde sanata ve sanatçıya sahip çıkmak demek aydınlanmaya, çağdaşlaşmaya, cumhuriyete, özgürleşmeye ve ilerici yarınlara sahip çıkmak demektir. Silifke’miz yıllar boyu kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü olmuştur. Bugün esnafımıza, halkımıza kin, nifak ve nefret tohumu ekmeye çalışanlar amaçlarına ulaşamayacaklar. Silifke’nin aydın ve hoşgörülü insanları bu tuzağa düşmeyecektir. Silifke halkı bu oyunu bozacak. Hoşgörü ve sevgi kazanacaktır” dedi. 
Silifkeli vatandaşlar ise Aylan bebeğe ithafen yapılan taş heykeli kıranları kınadıklarını belirttiler. 
Heykel, sempozyumda, sanatçılar Carole Turner, İmdat Avcı, Mahmut Aydın, Malik Bulut ve Serdar Kaynak tarafından yapılmıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA