İsyan etti! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İsyan etti!


 

Mersin turizminin duayeni olan Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, aldığı haksız eleştirilere sonunda isyan etti!

“BİZ TURİZM ALGISI YARATTIK, BİRİLERİ PRİM YAPMAYA ÇALIŞIYOR”

“KENTİN TANITIMI İÇİN KENDİ CEBİMDEN HARCAMA YAPIYORUM”
“17 GEMİ GETİRMEK SUÇSA, SUÇLUYUM” 
“MERSİN İÇİN BENİM KADAR HİÇBİR KİMSE BAKANLAR KARŞISINDA KONUŞMADI”
“BALIK ÇİFTLİKLERİNİ BİZ ÖNLEDİK”
“HAVALİMANI İHALESİNİN SORUNLU OLDUĞUNU 2011’DE SÖYLEDİM”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizkızı AŞ’nin çalışmalarına ilişkin düzenlenen toplantıda soruları yanıtlayan şirket yönetim kurulu üyesi ve Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, sert eleştirilerde bulundu.
Turizm denilince akla gelen ilk isim olan Olcar, Mersin Valiliği başkanlığında kurulan Mersin Turizm Platformu’nun bünyesinde 69 kurum ve kuruluş ile birlikte 2007 yılından buyana gönüllülük esası doğrultusunda  buyana faaliyet gösterdiğini anımsattı.
Platformun; Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) güdümünde bir yapı olmadığını, odanın platforma sekretarya desteği sağladığını işaret eden Numan Olcar, her hangi bir kurum veya kuruluştan ise bütçe desteği almadan, hizmet ürettiklerini dile getirdi.

“BİZ TURİZM ALGISI YARATTIK, BİRİLERİ İSE PRİM YAPMAYA ÇALIŞIYOR”
Platformun faaliyete geçtiği 9 yıldan buyana balık çiftliklerinin Mersin’e kurulmasının önlenmesinden turizm bölgelerinin değerlendirilmesine, Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi’nden Kazanlı Projesi’ne kadar her alanda çok büyük emekleri olduğunu dile getiren Başkan Olcar, “Yaptığımız çalışmalar sonucunda turizmle alakalı bölgesel bir algı oluştu. Bugün bir takım sivil toplum kuruluşları da boşuna turizm üzerinden prim yapmaya çalışmıyor” dedi. 

“KENDİ CEBİMDEN HARCAMA YAPIYORUM”
Yurtiçi ve dışında katıldığı tüm organizasyonlarda harcamalarını kendi bütçesinden karşıladığını ifade eden Olcar, “Yaptığım tanıtımlarda kimse bana ek destek vermiyor. Kendi cebimden harcama yapıyorum. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün onaylamış olduğu yerlere başta ben sponsor olmak kaydıyla tanıtımları için reklam verilmesini sağlıyorum. 
Şuanda kullandığınız Mersin haritaları ve diğer materyaller böyle ortaya çıkıyor. Bunların hepsi turizm algısıdır. 
Ancak gazeteci kimliği dahi olmayan, bilmeyen insanların bu aşamadan sonra turizmi ya da platformu sorgulaması anlaşılabilir değildir. 
Ayrıca platform kimsenin önünde bir engel değildir. Ben Mersin Turizm Derneği’nin de Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin de yönetim kurulu üyesiyim. İşim gücüm, 29 senedir turizm. Zaten şuanda şirketimin merkezini İstanbul yada Antalya’ya alsam daha çok para kazanırım. Ama ben Mersin’e inanıyorum. Mersin’in turizmine inanıyorum. 

“17 GEMİ GETİRMEK SUÇSA, SUÇLUYUM” 
Mersin’e 17 tane kruvaziyer gemisi geldi. Ama ‘turistler oraya çıktı, buraya çıktı’ konuşmaları yapıldı. Gemiyi buraya getirmek suçsa, problemse ben o suçu işledim kardeşim. Eğer bu hataysa, 17 gemiyi ben buraya getirmekle hata yaptım. Ama ben şunu biliyorum, başarının en kötü şekilde yürütülmesi onunla övünmektir. 
Balık çiftliklerinin bu kente getirilmesine karşı platform olarak ne kadar mücadele ettiğimi bilinmektedir. Benim kendi ofisim dahi basılmıştır. Ayrıca Mersin’e Ayaş’ta yapılacak bir havalimanı reva görülürken, biz buranın yetmeyeceğini, bunun bir bölgesel havalimanı olarak ele alınması gerektiğini söyledik, mücadele ettik ve bugünlere gelinmesini sağladık” diye konuştu. 

“MERSİN İÇİN BENİM KADAR HİÇBİR KİMSE BAKANLAR KARŞISINDA KONUŞMADI”
Turizmin, siyasetin üzerinde olduğunun altını çizen Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, ancak eleştirilerin bu yönde yapılarak, haksızlığa maruz kaldığını söyledi. 
“Hepimiz insanız hatamız varsa söyleyin. Ancak Mersin için benim kadar hiçbir kimse bakanlar karşısında bu kadar net konuşmadı” diyen Olcar, “Havalimanıyla alakalı 11 Aralık 2011’de ‘bu ihale sorgulanmalıdır’ dedim mi, dedim. Ne kaybettik arkadaşlar? 8 sene kaybettik. 
Tarsus-Kazanlı Projesi ile ilgili tahsisler 2007’de yapılırken, şuana kadar tek bir çivi bile çakılmadı. Biz de propagandayla, baskıyla konuya müdahil olduk ve tahsisleri iptal ettirdik. Hüseyin Baran’a bu bölgenin Antalya’dan farklı, Mersin’e özgü bir konsept ile turizme kazandırılmasını önerdik” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA