Kutlamalar iptal edildi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kutlamalar iptal edildi!


 

Türkiye’de 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen darbe girişimi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına da darbe vurdu. Mersin’de her yıl törenlerle kutlanan Barış Harekatı bu yıl iptal edildi.

Haber Merkezi

KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı, Mersin’de bu yıl da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek tören ve akşam verilecek resepsiyonla kutlanacaktı. Ancak, 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimi nedeniyle Mersin’deki tüm tören ve kutlamalar iptal edildi. KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, bu yıl sadece yazılı bir açıklama yapmakla yetindi. İnanıroğlu, “Kıbrıs Barış Harekatı’nın başlangıç noktası olan Mersin’de her yıl büyük bir coşkuyla kutlamakta olduğumuz 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 42. yıl dönümünü, geçtiğimiz 15 Temmuz akşamı anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşanan demokrasiye darbe girişimi nedeniyle bu yıl buruk kutlamaktayız” dedi.
Konsolos İnanıroğlu, açıklamasında, Kıbrıs Barış Harekatı’na ilişkin bilgi de verdi. Bundan 42 yıl yıl önce Yunan cuntasının Kıbrıs adasını Yunanistan’a bağlamak ve Enosis hayallerini gerçekleştirmek için 15 Temmuz 1974 tarihinde harekete geçtiğini anımsatan İnanıroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Yunan darbesi karşısında 1960 Garanti Anlaşması’nın 4. maddesine dayanarak etkin ve fiili garantörlük hakkını kullanarak 20 Temmuz 1974 yılında gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekatı ile Kıbrıs Türk halkı özgürlüğüne kavuşmuş, adada barış ve huzur ortamı sağlanmıştır. 1960 yılında kurulan Ortaklık Cumhuriyeti’nden dışlanan Kıbrıs Türk halkı 1963-1974 yılları arasında Rumların uyguladığı her türlü baskı ve saldırıya karşı direnmiş ve anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle haklı mücadelesini sürdürmüştür” ifadelerini kullandı.
Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra Kıbrıs Türk halkının önce Kıbrıs Türk Federe Devleti’ni, daha sonra ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurduğunu anımsatan İnanıroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ancak, bu sürede Kıbrıs Türk tarafı, Kıbrıs Rum tarafı ile Kıbrıs’ta kalıcı bir çözüm bulmak amacıyla Birleşmiş Milletler nezdinde müzakerelere devam etmiştir. Kıbrıs Türk halkı geçmişte yaşanan acı olayların bir daha yaşanmayacağı, siyasi eşitliğe dayalı, iki toplumlu, iki kesimli federal bir çözüme ulaşılması için Rum tarafıyla müzakereleri iyi niyetle sürdürmektedir. Kıbrıs Türk Halkının bugünlere ulaşmasında ve halkımızın huzur ve güven içerisinde geleceğe umutla bakmasında en büyük desteği aldığımız tek güvencemiz anavatan Türkiye’ye teşekkür eder; vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman mücahitlerimiz ve gazilerimizi şükran ve minnetle anar, gerek Mersin gerekse KKTC’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramını kutlarım.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA