İlçe belediyelerden ‘irade’ tepkisi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İlçe belediyelerden ‘irade’ tepkisi!


 

İlçe belediye başkanları, kendi meclislerinde oy birliği ile alınan kararlara Büyükşehir Meclisi’nde saygı duyularak, aynen kabulünü istiyor!

Hediye Eroğlu

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısının birinci oturumunda ilçe belediyelerden ‘irade’ çıkışı geldi. 
Silifke’deki Gazi Osman Paşa Sokağı’nın isminin, Giritliler Sokağı olarak değiştirilmesine yönelik teklif ile ilgili görüşmeler tartışmalara neden oldu.  

DEVLET BÜYÜĞÜ SAVUNMASI

AKP’li Meclis üyesi Kadir Canlı, bir devlet büyüğünün isminin kaldırılıp, yerine başka bir ismin verilmesinin doğru olmayacağını savunarak, “Giritliler ismi başka bir sokağa verilsin” önerisinde bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da, Canlı’ya de destek vererek, “Millete mal olmuş isimler her kim olursa olsun, bunlara dokunmadan bu isimler uygulansa çok daha sağlıklı olur, geçmişe de biraz daha değer vermiş oluruz. Gazi Osman Paşa Giritliler Sokağı olsun, sorun çözülsün” önerisinde bulundu. 

“İLÇE BELEDİYELERİN İRADESİ SORGULANMAMALI”

Bu açıklamalar üzerine söz alan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Büyükşehir Meclisi’ne temayüllere uyma çağrısı yaptı. “İlçe belediyelerin iradesi sorgulanmamalı” diyen Turgut, “Bu sokağın isminin değiştirilmesi mahallenin ortak talebi olup, konuyla ilgili ilçe belediye meclisinin oy birliği ile aldığı bir karar söz konusudur. Bu konuyu burada tartışarak temayülün dışına çıkmış oluyoruz” diyerek, teklifin komisyona sevk edilmesini istedi. 
Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de, Başkan Turgut’a destek vererek, ilçe belediyelerin taleplerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi. 
Teklif; Eğitim, Kültür Komisyonu ile Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA