Mersinli avukatlardan darbe girişimine tepki | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersinli avukatlardan darbe girişimine tepki


 

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, 15 Temmuz darbe girişimine kalkışan, Türkiye Cumhuriyeti’ne saldıran bu kişilere en ağır cezanın verilmesi gerektiğini ifade ederek,

Mersin Barosuna bağlı avukatlar, 'darbe karşıtı hukukçular inisiyatifi' adı altında yaptıkları basın açıklamasıyla 15 Temmuz darbe girişimine tepki gösterdi. Mersin Adliyesi'nin arka kısmında açıklama yapan avukatlara, Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen'de destek verdi. Burada konuşan Antmen, 15 Temmuz darbe girişiminin emniyet güçleri, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki kahraman Türk askerleri ve bire bir sahada hayatını hiçe sayan vatandaşlar sayesinde önlendiğini söyledi. Bundan sonra bunu yapan cuntacıların, darbecilerin kökleri nereye uzanırsa uzansın açığa çıkartılması gerektiğini vurgulayan Antmen, "Adil yargılanmalılar. Hukukun üstünlüğü ilkesinden ayrılmamak gerekir. Bu işe kalkışan, Türkiye Cumhuriyetine saldıran bu kişilere en ağır cezanın verilmesi gerekiyor. Biz Mersin Barosu olarak darbenin ilk anlarından beri bu girişime karşıydık Karşı olduğumuzu çeşitli platformlarda gösterdi. Arkadaşlarımız meydanlarda da yer aldılar. Mersin Barosu her zaman hukukun üstünlüğü ilkesi, insan hakları ve halkımızın yanındadır. Bizler halkın avukatlarıyız. Bizler kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin her türlü darbe ve darbe girişine açıkça karşıyız" diye konuştu.

Darbe karşıtı hukukçular inisiyatifi adına konuşan avukat Tefik Tekin ise 15 Temmuz'daki darbe girişimini şiddetle kınadıklarını belirterek, "Meclise ve halka silah sıkarak parlamenter sistemimize yapılan darbe girişimini lanetliyor, kuvvetler ayrılığına, demokratik hukuk sistemine her zaman sahip çıkacağımızı beyan ediyoruz. Hiçbir gerekçe anayasal düzeni ve meşru seçilmiş hükümet darbe yoluyla devirmek için sebep olamaz. Darbe, insanlığa karşı işlenmiş en ağır suçlardan biridir. 200'den fazla insanımızı bu darbe girişiminde kaybettik. Gayrı meşru güçlerin siyasal alana müdahalesini reddediyoruz. Bütün bu yaşananlardan toplumumuzun her kesiminin gerekli çıkarımları yaptığını görmekten mutluyuz. Toplumsal barışın ve kamu düzeninin yeniden tesisi için her kesimin üzerine düşeceğini yapacağına inanıyoruz ve temenni ediyoruz. Yargı erkinin bu süreçte tarafsız ve objektif, adil yargılama yapmasını, bütün yargılama süreçlerinin insan haklarına uygun yürütülmesi gerektiğini, uygulamaların hukuka aykırılıklar ve adaletsizlikler üretmemesini temenni ediyoruz. Mersin Barosuna kayıtlı olan ve her türlü farklı düşünceyi taşıyan avukatlar olarak darbeye karşıyız" şeklinde konuştu. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA