Başkan Türe, darbeciler için idam istedi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Başkan Türe, darbeciler için idam istedi


 

Darbe girişimi soruşturması kapsamında savcıya ifade veren MHP’li Başkan Türe, darbe yapmak isteyen FETÖ’cuların idam edilmesini istedi.

Disiplin kuruluna sevk edilmesi ve ilçe yönetiminin görevden alınmasına da, ‘Acele edildi’ diyerek sitemini dile getiren Türe,  “Teşkilatın kararına saygılıyım” dedi.

HEDİYE EROĞLU- EREN KAVVAS

15 Temmuz darbe girişimi kapsamında gözaltına alınan ve savcılığa ifade verdikten sonra serbest bırakılan Anamur Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Türe, Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısının ikinci birleşimine katıldı.

KOCAMAZ KÜRSÜDEN KONUŞTURMADI!
Başkan Türe toplantı sonunda kürsüye çıkarak yaşadıkları ile ilgili bilgi vermek için partilisi Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dan söz istedi. Kocamaz ise Türe’nin kürsüye çıkmasına izin vermeyerek, yerinden konuşmasını istedi. 
Bunun üzerine mikrofonu eline alıp ayağa kalkarak meclis üyelerine seslenen Türe, ulusal bir gazetenin ekinde çıkan bir haber sonrası makamımda ve evinde arama yapıldığını ve Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeye çağrıldığını söyledi. 
Aramalarda makamımda festival ve fuarla ilgili CD, evinde de bir üç hilal bayrak, üç tane Türk bayrağı, üç tane Kuran-ı Kerim, bir de Safahad adlı kitap bulunduğunu açıklayan Türe, “Başka bir suç unsuruna rastlanmadı. Bunun üzerine 12 saat ifade alma süresince her şey de ortaya çıktı. Cumhuriyet Başsavcılığımız mahkemeye sevk etti ve mahkemeden serbest bırakıldım” dedi. 
FETO örgütü tarafından 15 Temmuz’da yapılan darbe girişimini şiddetle kınadığını söyleyen Türe, “Adalet yerini bulmuştur. Ben şahsen devletçi geleneğe sahip olan bir kişi olarak adalete güveniyorum. Askere, polise güveniyorum. Özellikle ben davet etmeden beni savunmaya gelen CHP'li ve AK Parti'li avukatlara saygılarımı iletiyorum” ifadelerini kullandı.

“TEŞKİLATIMA GÜVENİYORUM”
MHP Genel Merkezi tarafından disiplin kurulana sevk edilmesi ile ilgili soruları da yanıtlayan Başkan Türe, kendisine resmi bir bildiri yapılmadığını söyleyerek, “Nasıl devletimizin askerine, polisine, hukukuna güveniyorsam; teşkilatımın da her türlü aldığı karara saygı duyuyorum. Ama bir şey için acele etmemek gerekiyor gerçekten. Çünkü kul hakkı hiçbir şeyin değerini tutmaz. Yeter ki yüce mevlamın karşısına kul hakkıyla gelmeyelim. Kul hakkı olursa da affederim o ayrı mesele. Ama aceleci alınmış bir karar diyorum. Kararı tekrar gözden geçirmelerini diliyorum. Böyle bir incelemeden rahatsız olmam tam tersi; sonucunun adaletli ve objektif olarak yapılacağını düşünerek de mutlu olurum” dedi.

“ZAMANLAMA BİRAZ  MANİDAR”
Türe, MHP Anamur İlçe Teşkilatı’nın görevden alınması ile ilgili ise şunları söyledi: “Anamur’da tarihin en büyük oyunu almış, belediyeyi kazanmış, başarılı ve onurlu bir ilçe başkanımız vardır. Erdal Bulut göreve geldiğinden buyana ilçede huzur, barış ve kardeşlik ortamı vardır. Sadece kendi aramızda değil STK’larla, diğer siyasi partilerle dört dörtlük bir diyalog var. İlçe teşkilatımız görevden alındığım andan itibaren yanımdaydı. Yine takdir teşkilatımızın. Ancak zamanlama biraz manidar, kararı biraz aceleci olarak buluyorum. Özellikle görevden alınan İlçe Başkanı Erdal Bulut’un, yalnız bırakılmamam ile ilgili mesaj yayınlamasının akabinde görevden alınması ikinci bir manidarlık. Yanımda olunması için mesaj çekilmesinden sonra bu kararın alınması bizi üzdü. Teşkilata saygı duyan ve onların emrinden çıkmayan bir belediye başkanıyım. Acele edilmeseydi iyi olurdu. İlçe başkanımız görevinden alınmıştır. Ben şuana kadar verdiği hizmetlerden dolayı ilçe başkanıma teşekkür ediyorum. Yerine atama olur olmaz bilemiyorum. Yeni atanacak teşkilatımıza da görevinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“HABERİ YAZDIRANLA ŞİKAYETTE BULUNANLAR AYNI KİŞİLER”
Öte yandan hakkında çıkan asılsız haberler ile ilgili 3-4 kişinin de savcılığa şikayette bulunduğunu ve bunun üzerine soruşturmaya maruz kaldığını savunan Başkan Türe, “Haberi yazdıranlar ile şikayette bulunanlar aynı kişiler. Ve siyasi görüşleri belli olan insanlar. Ancak bizim gocunacak bir tarafımız olmadığı için gerekli ifadeleri verdik. Başsavcımızdan 25 kişinin ifadeye davet edilmesini istedim. İfadeye çağırıldılar ve yanlıştan kısa sürede dönüldü. Sandıkta bizi yenemeyen insanlar; halkın gözünde itibarımızı düşürmek, gelecek seçimlerde adaylığımızı önlemek  için böyle bir şeye başvurmuş olabilirler. Anamur halkı bana sahip çıktı. Siz hiç 2 bin kişinin bir anda ağladığını gördünüz mü? Orada 2 bin kişi bir arada ağladı” diye konuştu.
Ayrıca evinde arama yaparken herhangi bir zorluk çıkartmadığını da dile getiren Mehmet Türe, CHP’li ve MHP’li avukatların davet etmemesine rağmen koşarak kendisini savunmaya gelmesinin de ayrıca memnuniyet verici olduğunu vurguladı.

“DARBECİ FETÖ’CULAR İDAM EDİLSİN”
“Bayrağım için vatanım için canım feda” diyen Türe, 20 yıl taşıdığı asker üniformasının altında darbeye kalkışan FETÖ’ye mensup insanların, o üniformaya yakışmadığını söyleyerek, en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. 
“Hatta idam cezasının da yasal düzenlemeyle gelerek, vatan hainlerine ve teröristlere uygulanmasını talep ediyorum” diyen Mehmet Türe, “Ama şunu belirtmek istiyorum; 20 yaşındaki, verilen emri uygulamaktan başka çaresi kalmayan Mehmetçik’in tamamının bundan ayıklanmasını istiyorum. Mağdur olmamasını istiyorum. O Mehmetçik’lerin serbest bırakılmasını talep ediyorum” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA