Erdemli Otogarı Meclisi gerdi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Erdemli Otogarı Meclisi gerdi!


 

Büyükşehir Meclisi’nde, Erdemli’ye yapılması planlanan yeni otogarın yeri tartışma konusu oldu.

Kent içinde kalan alanın trafiği olumsuz etkileyeceğini belirten bazı meclis üyeleri, otogarın Kocahasanlı’ya yapılmasının daha uygun olacağını dile getirirken, yapılan ankette halkın yüzde 65’inin de kent içini istediği ifade edilerek, komisyon kararı oy çokluğuyla kabul edildi. 

Kıymet Gökçe 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 Yılı Temmuz Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, gündem maddeleri arasında yer alan Erdemli’ye yapılması planlanan yeni otogarın yerine ilişkin komisyon raporunun görüşülmesi sırasında yer tartışması yaşandı. Büyükşehir Belediye Meclisi, Erdemli’nin Türbe Mahallesi’nde, 1/ 5 binlik ve 1/ binlik mevcut imar planlarında ‘Hal Tesis Alanı’ yapılması amacıyla ‘Belediye Hizmet Alanı’ olarak işaretli alanın ve ‘Akaryakıt Tesis Alanı’ olarak işaretli alanın bulunduğu bölgede ‘otogar’ yapılması için imar değişikliği kararı aldı. Söz konusu imar değişikliği teklifi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 14 Mart 2016 tarihli toplantısında İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’na havale edildi.

“ERDEMLİ’NİN TRAFİK YOĞUNLUĞU ÇOK ARTAR”
Geçen 4 aylık süre sonunda Büyükşehir Belediyesi’nin Erdemli’de yaptırdığı anket ve yapılan incelemeleri göz önüne alan her iki komisyonun üyeleri, teklifi idareden geldiği şekliyle kabul ederek, 22 Temmuz’daki meclis gündemine getirdi. Kararın görüşülmesi sırasında söz alan AKP’li Meclis Üyesi Celil İbrahim Ersin, otogarın belirtilen bölgeye yapılmasının kent trafiğini olumsuz etkileyeceğini söyledi. Otogarın ilçe merkezine değil Kocahasanlı Mahallesi’ne yapılmasının daha doğru olacağını dile getiren Ersin, Erdemli merkezde üç ayrı kavşağa üç tane battı-çıktı yapılacağını, bu battı-çıktılar yapıldıktan sonra otobüslerin şehir içindeki trafik akışına zarar vermeden Kocahasanlı’da otogara girebileceklerini anlattı. Ersin, “Bu otogarın teklif edildiği yerde şu anda küçük sanayi sitesi, yeni hal binası, devlet hastanesi var, adliye sarayımız buraya yapılacak ve burada trafik çok yoğun. Bir de otogarın buraya getirilip şehirlerarası otobüsleri oraya sokarsak yoğunluğu daha da çok artıracağız” dedi.
“Otogarın Kocahasanlı’ya yapılması daha uygun”

MERSİN’DE TRAFİĞİ RAHATLATMAK İÇİN BATTI-ÇIKTI YAPIYORSUNUZ
Mersin merkezde de trafik akışını rahatlatmak için battı-çıktılar yapıldığına dikkat çeken Ersin, mevcut planda hal tesis alanı olarak işaretlenen yerin, hem trafiği rahatlatmak hem de vatandaşa nefes alacağı bir alan oluşturmak adına yeşil alan olarak işaretlenmesini ve buraya büyük bir park yapılmasını istediklerini kaydetti. “Gönlümüzden bu geçiyor. Böylesi çok daha iyi olacak” diyen Ersin, karar komisyonlarda görüşüldüğü günlerde komisyon üyelerini Erdemli’ye davet ederek, söz konusu alanı incelemelerini istediklerini, ancak üyelerin ilçeye gelmeden karar verdiklerini belirtti. Ersin, “Ama takdir tamamen meclis üyelerinindir. Ben Erdemlili ve Erdemli’ye hizmet etmiş biri olarak şehircilik ve plancılık açısından düşündüğüm zaman Kocahasanlı’ya yapılmış olması bence daha uygundur” diye konuştu.

“YAPILAN ANKETTE HALKIN YÜZDE 65’İ BURAYI İSTEDİ”
MHP’li Meclis Üyesi Veli Şahman ise Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, komisyon raporunda yer alan bölge için Erdemli’de bir anket yaptırdığı bilgisini vererek, “Anket sonucu belediyemizin elinde var. Buna göre, vatandaşımızın yüzde 65’i Erdemli merkeze, yani buraya yapılmasını istiyor. Vatandaşın isteği önemli olduğuna göre bunu öyle yapmamız doğrudur” ifadelerini kullandı.

“ZAMANINDA TİTİZ DAVRANSAYDINIZ”
“Keşke zamanında biraz titiz davransaydınız da Erdemli’nin imar planı o hale gelmeseydi”
Tartışmaya dahil olan Başkan Kocamaz da söz konusu anketi kendisinin yaptırdığını söyledi. Sonuçta kararı Büyükşehir Meclisi’nin vereceğini vurgulayan Kocamaz, Erdemli’nin geçmiş belediye yönetimlerini eleştirerek, “Keşke zamanında biraz titiz davransaydınız da Erdemli’nin imar planı o hale gelmeseydi. Arsaya 20 katlı bina yapılıyor, tam oturtuluyor, çekme sınır dahi yok, otoparkı yok. Erdemli’nin imar planını altüst etmişsiniz zamanında. Ben yaptırdım anketi, Meclis karar verecek” şeklinde konuştu.
Bunun üzerine Meclis Üyesi Ersin, “Doğru söylüyorsunuz. Biz de sizin gibi şikayetçiyiz o konuda. Keşke her belediye başkanı bir imar planı yapmasaydı. Ben biliyorum, ben yaptım, 1985’te böyle değildi Erdemli’nin imar planı. Ama halkın yüzde 65’i orayı istedi diye orası doğru yer demek değildir” diye konuştu.
Kocamaz’ın, “İlçe Meclisi’nde de böyle karar alınmadı mı? Alınmadan mı geldi buraya?” diye sorması üzerine söz alan MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Özgür Sanal, “İlçe belediyesinden yazılı görüş istendi. İlçe belediyesinin görüşü de bu yer. İlçe belediyesinin görüş kararı da dosyaya ilave edildi zaten” dedi.

“KOMİSYON YERİNDE İNCELEME YAPMALIYDI”
AKP’li Meclis Üyesi Kadir Canlı ise şunları söyledi: “Burada sorun büyük çaplı otobüslerin şehir trafiğine girmesi. Mersin’de otogar nereye yapıldı? Otoban bağlantısının olduğu yere. Meclis üyelerimizin söylediği de şehir merkezine değil de daha dışına yapılması. Komisyon üyesi arkadaşlar keşke yerinde bir inceleme yapmış olsaydı belki daha sağlıklı karar verilecekti. Dışarıya yapılması daha makul bizce.”
Tartışmanın daha fazla uzamasını istemeyen ve meclis üyelerini uyaran Kocamaz, komisyon raporunu meclis üyelerinin oylarına sundu. Oylama sonucunda, otogarın komisyon raporunda belirlenen alana yapılması oyçokluğuyla kabul edildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA